asiakastieto.fi

Kiinteistötietopalvelun lupahakemus on lähetetty!

Jos hakemus sisältää Kiinteistötietopalvelun ja/tai Kauppahintarekisteritietojen tilauksen, on lupahakemuksenne toimitettu Maanmittauslaitokselle. Maanmittauslaitos lähettää päätöksensä teille kirjeitse sekä ilmoittaa siitä Suomen Asiakastiedolle. Päätöksen saatuamme lisäämme käyttäjätunnuksiinne kiinteistötietopalvelun oikeudet.

Väestörekisterikeskuksen lupaa edellyttävien Rakennustietojen ja Asukaskyselyn osalta toimitamme teille tarvittaessa hakulomakkeet ja hakuohjeet sähköpostitse.

Virhe!

Lomakkeen lähetyksessä tapahtui virhe!

Kiinteistötietojen käytön lupahakemus

Asiakastiedon Kiinteistötietopalvelut tarjoavat kattavat tiedot kiinteistöistä ja niiden taustoista. Palveluiden käyttö edellyttää KTJL 6§:n mukaisesti Maanmittauslaitoksen myöntämää käyttölupaa. Lupa voidaan myöntää taholle, joka tarvitsee tietoja yhdyskuntasuunnittelua, kiinteistönvälitystä, kiinteistönarviointia, luoton myöntämistä ja valvontaa taikka muuta näihin verrattavaa kiinteistöihin liittyvää tarkoitusta varten. Lupahakemuksen tekemiseksi voit myös ottaa yhteyttä Asiakaspalveluumme puh. 010 270 7200 tai sähköpostitse asiakaspalvelu@asiakastieto.fi.

Täytä alla oleva lupahakemus, jonka perusteella Asiakastieto hakee tarvittavat luvat puolestanne. Ilmoita pyydetyissä kohdissa tietojen käyttötarkoitus.

Yritys- ja yhteyshenkilötiedot

(*Pakolliset tiedot)  
*Y-tunnus
*Yrityksen nimi
*Laskutusosoite
*Postinumero
*Postitoimipaikka
*Yhteyshenkilö
*Sähköposti
*Puhelin
*Kiinteistötietojen käyttötarkoitus
Käyttötarkoituksen tarkennus
 
Haen lupaa Kiinteistötietopalveluun

Sisältö: Kattavat tiedot kiinteistöistä määräaloista ja laitoksista, jotka perustuvat Maanmittauslaitoksen kiinteistö- sekä lainhuuto- ja kiinnitysrekisterin tietoihin.

Kiinteistötietoraportit (lainhuuto-, rasitus-, perustieto- ja vuokraoikeusraportit sekä kiinteistön karttatulosteet) Maanmittauslaitoksen viralliset kiinteistötietodokumentit (lainhuuto-, rasitus- ja vuokraoikeustodistukset, kiinteistörekisteriotteet, kiinteistön yhteystiedot ja muodostumisketjut) ja Karttapalvelut (taustakartat, ilmakuvat, kiinteistörajat ja tunnukset, kiinteistö kartalla, rajapyykit, mittaustyökalut, kiinteistön valinta kartalta ym.)


Katso hinnasto tästä.

Tarvitsetko lisäksi seuraavia tietoja? Valitse tiedot ja anna käyttötarkoitus

a) Kiinteistöjen kauppahintarekisteri:

Sisältö: Tiedot kiinteän omaisuuden kaupoista Suomessa 1.1.1990 alkaen. Kustakin luovutuksesta on saatavilla tiedot mm. kaupan kohteen sijainnista, pinta-alasta, käyttötarkoituksesta, rakennuksista, kauppahinnasta ja kaupan osapuolista. Tehtyjä kauppoja voidaan hakea monipuolisten hakukriteerien avulla halutulta ajanjaksolta kiinteistötunnuksella, kunta- tai karttarajauksin. Tietojen avulla voidaan esim. arvioida kiinteistöjen arvoa alueella toteutuneiden vastaavien kiinteistökauppojen hintatason perusteella.

Kiinteistöjen kauppahintarekisterin tietojen luovutus edellyttää ilmoitusta tietojen käyttötarkoituksesta.

Kiinteistöjen kauppahintarekisterin käyttötarkoitus:

Haen lupaa Suppeaan Kiinteistötietopalveluun

Sisältö: Kiinteistötietoraportit (lainhuuto-, rasitus-, perustieto- ja vuokraoikeusraportit sekä kiinteistön karttatulosteet) ja Maanmittauslaitoksen viralliset kiinteistötietodokumentit (lainhuuto-, rasitus- ja vuokraoikeustodistukset, kiinteistörekisteriotteet, kiinteistön yhteystiedot ja muodostumisketjut). Palvelu ei sisällä karttapalveluita eikä mahdollisuutta kauppahintarekisteritietoihin, rakennustietoihin tai muihin lisäpalveluihin.

Suppeaan Kiinteistötietopalveluun ei kuulu ylläpitomaksua. Katso palvelun hinnasto tästä


Rakennustiedot ja Asukaskysely

Tarvitsetko lisäksi seuraavia tietoja? Valitse tiedot ja anna käyttötarkoitus

Yritykselläni on jo käyttölupa Asiakastiedon Kiinteistötietopalveluihin.

Haen lisäksi käyttölupaa seuraaviin tietoihin

Rakennustiedot:

Sisältö: Tiedot Väestörekisterikeskuksen rakennustiedoista, jotka on kerätty väestötietojärjestelmään kuntien rakennusvalvontaviranomaisilta. Kustakin rakennuksesta on saatavilla tiedot mm. rakennustunnuksesta, sijainnista, valmistumisajasta, käyttötarkoituksesta, pinta-alasta, kerroksien määrästä, rakennusmateriaalista, lämmitysjärjestelmästä, varusteista, liittymistä, perusparannuksista ja pankki- ja vakuutustoimintaa varten myös omistajista. Tietojen kattavuus ja laatu vaihtelee kunnittain.

Tietoluvan rakennustietojen käyttöön on mahdollista saada lupaehdoissa tarkemmin määriteltyihin käyttötarkoituksiin pankki-, vakuutus-, kiinteistönvälitys-, isännöinti-, lakiasiain- ja asianajotoimialoilla. Tarkemmat lupaehdot ja sitoumus lähetetään yrityksen yhteyshenkilölle tutustuttavaksi ja allekirjoitettavaksi.

Rakennustietojen käyttötarkoitus:

Asukaskysely:

Sisältö: Asukaskysely -palvelun avulla Isännöinti- ja kiinteistönhuoltotoimialan yritykset voivat hakea asukastietoja niiden rakennusten asukkaista, joita ne taloyhtiön valtuuttamana hallinnoivat. Asukastiedot perustuvat Väestörekisterikeskuksen väestötietojärjestelmän tietoihin. Tietosisältönä ovat mm. huoneiston/rakennuksen asukkaiden nimet, syntymäajat ja muuttoajat. Tietoja voi palvelussa hakea asukastietojen hallintaa, tarkastamista tai muuta ylläpitoa varten. Palvelusta saa sekä rakennusten kaikki asukastiedot tai yksittäisten huoneistojen asukastiedot.

Palvelun käyttö edellyttää VRK:n myöntämää tietolupaa ja taloyhtiöiden osalta isännöinti- tai kiinteistöhuoltotoimeksiannon todentamista (esim. taloyhtiön kaupparekisteritiedoista).

Asukastietojen käyttötarkoitus:

Ketkä yrityksessä tarvitsevat kiinteistötietoa?

Seuraavat henkilöt, syötä tiedot:    

Nimi

Käyttäjätunnus (Asiakastieto)

 
   
       
* Palveluiden käyttö edellyttää myös Suomen Asiakastiedon sopimusasiakkuutta. Mikäli et ole vielä sopimusasiakas, liity tästä.
 

Tarkennusta käyttäjätietoihin