Asiakastieto Media


Asunto-osakkeisiin liittyy paljon arvokasta tietoa, jonka hyödyntäminen tehostuu

Blogi07.08.2018

Puolet suomalaisista asuu osakehuoneistoissa, joiden yhteenlaskettu arvo on noin 250 miljardia euroa. Asunnot muodostavat vajaan kolmanneksen kansallisvarallisuudestamme. Siihen nähden noin 90 000 asunto-osakeyhtiöön ja niiden 1,5 miljoonaan huoneistoon liittyvä valtava tietomassa on suorastaan luvattoman heikosti hyödynnettyä ja hyödynnettävissä.
Tärkeää tietoa taloyhtiöillä on paljon, ja yleensä sitä hallinnoi isännöitsijä. Tietoa kuitenkin haetaan ja välitetään vielä varsin kankein menetelmin. Tiedonvälityksen ydin on paperisena tai pdf-muodossa laadittu isännöitsijäntodistus, joka tarvitaan kaikissa asuntokaupoissa ja lainanhakutilanteissa. Prosessi on hidas ja asiakkaan eli osakkaan näkökulmasta kallis – manuaalinen työ maksaa ja aikaa palaa juuri silloin, kun unelmien asuntokauppa on syntymäisillään.

Digitalisaatioksi kutsuttu muutoksen tuuli puhaltaa kuitenkin nyt lämpimänä. Se tuo osakkaiden ja heidän omistamiensa asuntoyhtiöiden käyttöön etuja, joiden hyödyntämiseen itse asiassa yllättävän monella yhtiöllä on tekniset valmiudet jo olemassa.

Lue Heikki Ylipekkalan näkökulmakirjoitus kokonaan Talouselämä-lehden verkkosivuilta

Liitteet

Yhteyshenkilöt

Ville Kauppi

Lehdistökontakti

Päätoimittaja

ville.kauppi@asiakastieto.fi

+358 10 270 7504

Pia Katila

Lehdistökontakti

Viestintä- ja sijoittajasuhdepäällikkö

pia.katila@asiakastieto.fi

+358 10 270 7506