Asiakastieto Media

Kerro, että välität!

Blogi27.03.2017

Kerro, että välität!

Jakaminen, yhteisöllisyys ja avoimuus ovat universaaleja trendejä, jotka heijastelevat yhä vahvemmin myös B2B-kaupankäyntiin. Yritykset tarvitsevat toisistaan luotettavaa tietoa. Vanhoista asiakkaistaan niillä on dataa itsellään, mutta vasta yhdessä saman yrityksen muiden kumppanien kanssa luotu kuva asiakkaan taloudesta ja toimintatavoista on aukoton. Siksi tiedot omien asiakkaiden maksutavoista kannattaa jakaa ja yhdistää muilta kerättyyn dataan.

Yksittäinen tieto lyhyestä maksuviiveestä on harvoin merkittävä, mutta osana satojen havaintojen aineistoa silläkin on arvonsa. Sama pätee ajallaan maksettuun saatavaan: yksi ei kerro mitään, mutta kertyminen viestii käytännöstä. Olennaista on se, että maksutapatiedon jakamisesta hyötyvät myös sen kohteet eli laskujaan maksavat yritykset. Positiivinen maksutapa eli tieto laskujen maksamisesta ajallaan heijastuu näiden yritysten luottoluokituksiin ja siten mahdollistaa niille parempia osto- ja lainasopimuksia sekä maksuehtoja muidenkin toimijoiden kanssa.

Asiakastieto kerää, jalostaa ja jakaa jo nyt yritysten myyntireskontratietoa noin 800 toimialalta lähes 170 000 yritysasiakkaasta. Kerro asiakkaillesi, että välität maksutapatietoa Suomen Asiakastiedolle. Näin motivoit heitä maksamaan ajoissa ja perintätarpeesi vähenevät. Samalla osoitat, että toimintatapasi tukee myös asiakkaidesi menestystä – kerrot, että välität!

PS. Kun välität tietoa, saat samalla käyttöösi näppärän palvelun omienkin tietojesi analysointiin!

Helena Kainulainen

Kehitysjohtaja, Suomen Asiakastieto Oy

Yhteyshenkilöt

Ville Kauppi

Ville Kauppi

Lehdistökontakti

PR and Communications Manager

ville.kauppi@asiakastieto.fi

+358102707504