Asiakastieto Media

Luottolista: uusien kuljetusliikkeiden määrä selvässä kasvussa

Artikkeli26.09.2018

Luottolista: uusien kuljetusliikkeiden määrä selvässä kasvussa

Kuljetusalalle on jo elokuun loppuun mennessä perustettu enemmän uusia yrityksiä kuin koko viime vuonna. Asiakastieto Groupin tilastojen mukaan tammi-elokuun perustamisvauhti ennakoi, että tänä vuonna toimintansa aloittaisi selvästi yli tuhat uutta kuljetusliikettä. Yhtä paljon aloittajia tällä alalla on ollut viimeksi vuonna 2011. Tilastohavainto saa tukea Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n barometristä.

-Nyt näemme pelkää vihreää sektoria, niin kevään toteumassa kuin ennusteessakin. Myönteisyys koskee liikevaihtoa sekä kuljetuksia kilometreissä ja tonneissa mitattuna, SKAL totesi kevään kyselytietojen perusteella.

Tuolloin myös kannattavuusennuste oli selvästi plussalla, vaikka sen toteuma ei ollut aivan yrittäjien toivomalla tasolla. Kesän lopulla uudelleen toteutetussa barometrissä odotukset olivat kuitenkin tasaantuneet, eikä kesä ollut aivan kuljetusyrittäjien ennakoimalla tasolla.

Myös Asiakastiedon reaaliaikaisen toimialakatsauksen mukaan tieliikenteen tavarankuljetuksessa kannattavuuden, vakavaraisuuden ja maksuvalmiuden tunnusluvut ovat kokonaisuudessaan loivassa kasvussa. Volyymikasvu ei kuitenkaan vielä tilinpäätöksissä näy. Esimerkiksi alan konkurssiriski on katsauksen mukaan viime vuodesta selvästi alentunut. Merkittävää vaihtelua kuljetusalan yritysten riskeissä silti on. Vahvoja (luokitus AAA tai AA+) yrityksiä kuljetusalalla on Asiakastiedon mukaan hieman keskimääräistä vähemmän. Keskiryhmän yläpäässä AA-yrityksiä sen sijaan on erittäin paljon, ja heikoimmassa C-luokassakin kuljetusala on ylikorostunut.

Artikkeli on kokonaisuudessaan julkaistu Luottolista-lehdessä 9/2018.

Liitteet

Yhteyshenkilöt

Väliaikaiskuva

Emmi Paajanen

Lehdistökontakti

PR & Content Specialist

emmi.paajanen@asiakastieto.fi

+358451238804