Konkurssit vähenevät kaikissa Pohjoismaissa

to 9. marraskuuta 2017 09.00.00

Konkurssiin asetettujen yritysten määrä on kääntynyt laskuun kaikissa Pohjoismaissa. Nopein muutos parempaan on meneillään Tanskassa, jossa tammi-syyskuussa konkurssiin asetettujen yritysten määrä on laskenut 26 prosenttia viime vuodesta. Suomessa konkurssiin on asetettu 16 prosenttia vähemmän yrityksiä kuin viime vuonna.

”Suunta on oikea ja kehitys tilastojen valossa hyvää. Esimerkiksi meillä Suomessa konkurssiin haettujen yritysten määrä pienenee jo neljättä vuotta peräkkäin. Tänä vuonna konkurssiin on haettu kuukausittain keskimäärin jo alle 200 yritystä. Tämä on vahva signaali siitä, että yritystoiminta on vakaalla pohjalla”, kertoo varatoimitusjohtaja Heikki Koivula Suomen Asiakastieto Oy:stä.

Ruotsissa ja Norjassa konkurssien määrä on lähes viimevuotisella tasolla, mutta parin prosentin laskua niidenkin tilastoissa näkyy.

”Tietynlainen uusiutuminen kuuluu liike-elämään. Elinkelvottomat tai jatkuvasti kannattamattomat yritykset tekevät tilaa uusille ideoille ja yrityksille. Ainakin Pohjoismaissa olemme terveellä ja kasvuun johtavalla tiellä, sillä uusia yrityksiä perustetaan keskimäärin 13-kertainen määrä verrattuna konkurssin kautta markkinoilta poistuneisiin yrityksiin”, Koivula laskee.

Lista kaikista lokakuussa 2017 Suomessa konkurssiin haetuista yrityksistä löytyy osoitteesta www.asiakastieto.fi/yritykset


Suomen Asiakastieto Oy on yksi johtavista yritysjohdon, taloushallinnon, riskienhallinnan sekä myynnin ja markkinoinnin tietopalveluyhtiöistä Suomessa. Tuotamme asiakkaiden päätöksentekoprosesseihin integroitavia sähköisiä palveluja, sopimusasiakkaille räätälöityjä verkkopalveluja sekä kaikille avoimia yritys- ja henkilötietopalveluja.