Usein kysytyt kysymykset  ›  Identiteettivarkaus ja omien tietojen suojaaminen  ›  Epäilen, että henkilötietojani käytetään väärin. Miten minun tulee toimia?

Epäilen, että henkilötietojani käytetään väärin. Miten minun tulee toimia?

Jos pelkäät tai tiedät joutuneesi identiteettivarkauden uhriksi, tee rikosilmoitus poliisille.

Aseta itsellesi Oma luottokielto -turvamerkintä. Merkinnän voi poistaa heti, kun sille ei ole enää tarvetta. Muuten se poistuu automaattisesti kahden vuoden kuluttua sen ottamisesta.
Tutustu Oma luottokielto -turvamerkintään.

Minun Omatietoni -palvelua käyttämällä seuraat omien tietojesi käyttöä. Palvelu ilmoittaa Suomen Asiakastieto Oy:n luottotietorekisteriin tehdyistä luottotietokyselyistä. Jos joku toinen yrittää tehdä ostoksia tai ottaa lainaa nimissäsi saat siitä erittäin todennäköisesti ilmoituksen, koska valtaosa Suomen luottotietokyselyistä tehdään Suomen Asiakastieto Oy:n rekisteristä. Kun saat tiedon luottotietokyselystä täysin yllättäen, ota yhteyttä suoraan kyselyn tehneeseen yritykseen tai Suomen Asiakastietoon (yhteystiedot). Palveluun kuuluu myös identiteettivarkauksiin erikoistunut puhelin- ja sähköpostituki, joka auttaa sinua jos epäilet identiteettivarkautta.
Tutustu Minun Omatietoni -palveluun.