Usein kysytyt kysymykset  ›  Identiteettivarkaus ja omien tietojen suojaaminen  ›  Mistä tiedän, voinko antaa tietoni verkkokaupalle luotettavasti?

Mistä tiedän, voinko antaa tietoni verkkokaupalle luotettavasti?

Tietoa voidaan lähettää internetissä kahdella eri tavalla, avoimella tai salatulla yhteydellä. Kuten nimikin kertoo, avoin yhteys on helpommin luettava ja riskialtis, kun taas salattu yhteys suojaa tietojasi tehokkaammin vakoilulta. Salattu sivusto alkaa merkeillä https:, jossa S-kirjain osoittaa suojattua yhteyttä. Jos verkkosivun osoite alkaa vain http:-yhdistelmällä (ilman s-päätettä), on kyse avoimesta yhteydestä, jolloin sivustolle ei kannata syöttää henkilö- tai luottokorttitietoja. Moni selain huomioi tämän myös esimerkiksi varoituksella tai huomioikonilla.

Tutki sivuston taustoja hakukoneen avulla (Google, Bing, tms.), jos et tunne sitä entuudestaan. Usein verkosta löytyy muiden käyttäjien kokemuksia. Huomaa myös, että myös huijarit saattavat kehua omia sivujaan luotettavuuden rakentamiseen. Jos päädyt syöttämään henkilö- ja/tai luottokorttitietosi epäilyttävälle sivulle, ole heti yhteydessä pankkiisi.