Omatieto Media

Artikkeleita

Onko lompakkosi hävinnyt? Oletko syöttänyt tietojasi epäilyttäville verkkosivuille?

Tiedote 18.02.2022

Kun epäilet henkilötietojesi joutuneen vääriin käsiin, kannattaa aktivoida Oma luottokielto. Oma luottokielto vaikeuttaa henkilötietojesi luvatonta käyttöä huomattavasti. 

Oma luottokielto on kehitetty tilanteisiin, jossa henkilö pelkää henkilötietojensa väärinkäyttöä. Tyypillisesti Oma luottokielto hankitaan, kun henkilötiedot ovat tavalla tai toisella päätyneet vääriin käsiin. Osta Oma luottokielto tästä

Oma luottokielto vaikeuttaa petosten tekemistä sinun tiedoillasi

Oma luottokielto tallennetaan Asiakastiedon luottotietorekisteriin. Kun henkilön tiedoilla yritetään tehdä luotollisia sopimuksia (laskulla osto, osamaksusopimus, puhelinliittymä jne.), saa kysyjä tiedon Oma luottokiellosta. Näissä tilanteissa päätösprosessi usein keskeytyy tarvittavia lisäselvityksiä varten. Oman luottokiellon asettaja saa Asiakastiedolta todistuksen, jonka avulla luotollisia sopimuksia voi edelleen itse tehdä. Merkinnän tauotusominaisuutta pääsee käyttämään omatieto.fi-palveluun kirjautumisen jälkeen Poista kielto -toiminnolla.

Tauotusominaisuus madaltaa kynnystä hankkia Oma luottokielto

Oma luottokieltoon on lisätty nyt myös tauotusominaisuus. Sen avulla henkilö voi helposti laittaa kiellon hetkeksi pois päältä, kun hän haluaa itse tehdä sopimuksia. Merkinnän tauotusominaisuutta pääsee käyttämään omatieto.fi-palveluun kirjautumisen jälkeen Poista kielto -toiminnolla.

Jos epäilet henkilötietojesi väärinkäyttöä, kannattaa hankkia Oma luottokielto. Se on edullinen tapa suojata omia tietojaan ja vaikeuttaa petosten tekemiseen niiden avulla. Uuden tauotusominaisuuden ansiosta palvelu ei haittaa itse tekemisiäsi sopimuksia. 

Oma luottokielto
•    Rajoita henkilötiedoillasi tehtäviä sopimuksia
•    Turvaa itseäsi identiteettivarkauksia vastaan
•    Voit laittaa Oma luottokiellon tauolle 
•    Voimassa 2 vuotta. Voit laittaa merkinnän itse tauolle.
•    Hinta 19,95 €/2 vuotta

Milloin kannattaa ottaa Oma luottokielto
•    Henkilötietosi ovat päätyneet vääriin käsiin
•    Lompakkosi on hävinnyt
•    Olet syöttänyt epähuomiossa tietojasi epäilyttäviin paikkoihin
•    Epäilet, että henkilötietojasi käytetään väärin

Aktivoi Oma luottokielto tästä

Haluatko tietää, kun luottotietojasi kysytään? Tutustu myös Tietovahti-palveluun

Tietovahti