Tietoa luottotiedoista

Luottotietojen avulla varmistetaan sopimuskumppanina olevan yrityksen tai henkilön maksukyky. Suomen Asiakasieto Oy ylläpitää luottotietorekisteriä, joka sisältää tiedot suomalaisten kuluttajien ja yritysten maksuhäiriöistä tai muista luottotietomerkinnöistä. Yrityksistä on lisäksi saatavilla runsaasti muutakin tietoa, joka hyödyttää päätöksenteossa. Tällaista tietoa on esimerkiksi tiedot päättäjistä ja vastuuhenkilöistä.

Luottotietolaki

Kuluttajia, yrityksiä ja yritysten vastuuhenkilöitä koskeva luottotietojen sääntely on koottu yhteen lakiin. Lakia sovelletaan luottotietojen tuottamiseen, tallettamiseen, luovuttamiseen, käyttöön ja muuhun käsittelyyn. Lakiin voit tutustua tarkemmin tästä linkistä

Omien tietojen tarkastusoikeus

Jos haluat tarkastaa mitä tietoja sinusta on tallennettu Suomen Asiakastieto Oy:n luottotietorekisteriin, voit lähettää meille kirjallisen pyynnön tai tulla käymään Omatieto-neuvonnassamme sen aukioloaikoina. Tarkastuspyyntölomakkeen voit täyttää ja tulostaa tästä linkistä. Nopein ja edullinen tapa selvittää omat tietonsa, on aktivoida Minun Omatietoni -palvelu kuukaudeksi.