Tietoa luottotiedoista

Luottotietojen avulla varmistetaan sopimuskumppanina olevan yrityksen tai henkilön maksukyky. Suomen Asiakastieto Oy ylläpitää luottotietorekisteriä, joka sisältää tiedot suomalaisten kuluttajien ja yritysten maksuhäiriöistä tai muista luottotietomerkinnöistä. Yrityksistä on lisäksi saatavilla runsaasti muutakin tietoa, joka hyödyttää päätöksenteossa. Tällaista tietoa on esimerkiksi tiedot päättäjistä ja vastuuhenkilöistä. Yritystietoa voi hakea mm. avoimesta yritystietopalvelustamme.

Luottotietolaki

Kuluttajia, yrityksiä ja yritysten vastuuhenkilöitä koskeva luottotietojen sääntely on koottu yhteen lakiin. Lakia sovelletaan luottotietojen tuottamiseen, tallettamiseen, luovuttamiseen, käyttöön ja muuhun käsittelyyn. Lakiin voit tutustua tarkemmin tästä linkistä

Omien luottotietojen tarkistus, seuraaminen ja suojaaminen

Nopea ja edullinen tapa selvittää omat luottotietonsa, on aktivoida Tietovahti-turvapalvelu. Palvelun avulla näet mm. onko sinulla maksuhäiriöitä ja milloin mahdolliset maksuhäiriöt vanhenevat. Palvelu ilmoittaa myös heti, jos luottotietojasi kysytään Suomen Asiakastiedosta tai jos niissä tapahtuu muutoksia (uusi maksuhäiriö tai maksuhäiriö vanhenee). Tietovahti-turvapalvelu auttaa sinua myös suojautumaan identiteettivarkauksia vastaan. Palvelun avulla huomaat heti, jos joku toinen yrittää käyttää luottotietojasi esimerkiksi laskulla ostamiseen. Palvelu ilmoittaa Asiakastietoon tehdyistä luottotietokyselyistä, eli se toimii erittäin kattavasti. Tutustu ja osta palvelu tästä »

Omien tietojen tarkastusoikeus

Jos haluat tarkastaa mitä tietoja sinusta on tallennettu Suomen Asiakastieto Oy:n luottotietorekisteriin ja onko sinulla maksuhäiriöitä, voit lähettää meille kirjallisen pyynnön tai tulla käymään Omatieto-neuvonnassamme sen aukioloaikoina. Tarkastuspyyntölomakkeen voit täyttää ja tulostaa tästä linkistä.


Seuraa ja suojaa luottotietojasi

  • Minun Omatietoni -palvelulla selvität, seuraat ja suojaat luottotietojasi
  • Saat haettua palvelusta aina tuoreen luottotieto-otteen
  • Näet palvelusta mahdolliset maksuhäiriösi
  • Palvelu ilmoittaa, kun luottotietojasi kysytään
  • Voit seurata kyselyitä ja kyselyiden syitä
  • Jos tietosi joutuvat vääriin käsiin, pystyt puuttumaan asiaan ajoissa
  • Edullinen tapa selvittää omat luottotiedot


Osta palvelu tästä »