Tietoa luottotiedoista

Luottotietojen avulla varmistetaan sopimuskumppanina olevan yrityksen tai henkilön maksukyky. Suomen Asiakastieto Oy ylläpitää luottotietorekisteriä, joka sisältää tiedot suomalaisten kuluttajien ja yritysten maksuhäiriöistä tai muista luottotietomerkinnöistä. Yrityksistä on lisäksi saatavilla runsaasti muutakin tietoa, joka hyödyttää päätöksenteossa. Tällaista tietoa on esimerkiksi tiedot päättäjistä ja vastuuhenkilöistä. Yritystietoa voi hakea mm. avoimesta yritystietopalvelustamme.

Luottotietolaki

Kuluttajia, yrityksiä ja yritysten vastuuhenkilöitä koskeva luottotietojen sääntely on koottu yhteen lakiin. Lakia sovelletaan luottotietojen tuottamiseen, tallettamiseen, luovuttamiseen, käyttöön ja muuhun käsittelyyn. Lakiin voit tutustua tarkemmin tästä linkistä

Omien luottotietojen tarkistus, seuraaminen ja suojaaminen Tietovahti-palvelulla

Nopea ja edullinen tapa selvittää ja seurata omia luottotietoja, on aktivoida Tietovahti-turvapalvelu. Palvelun avulla näet mm. onko sinulla maksuhäiriöitä ja milloin mahdolliset maksuhäiriöt vanhenevat. Palvelu ilmoittaa myös heti, jos luottotietojasi kysytään Suomen Asiakastiedosta tai jos niissä tapahtuu muutoksia. Tietovahti auttaa sinua myös suojautumaan identiteettivarkauksia vastaan. Sen avulla voit huomata nopeasti, jos valvomiasi tietoja päätyy vääriin käsiin ja saat 24/7 apua identiteettivarkaustapauksissa. Tutustu ja osta palvelu tästä »

Omien luottotietojen tarkastaminen

Voit tarkastaa omat luottotietosi maksutta täältä. Voit myös lähettää meille kirjallisen pyynnön. Tarkastuspyyntölomakkeen voit täyttää ja tulostaa tästä linkistä.


Saitko maksuhäiriömerkinnän?

  • Tietovahti-palvelulla selvität, seuraat ja suojaat luottotietojasi
  • Saat haettua palvelusta aina tuoreen luottotieto-otteen
  • Näet palvelusta mahdolliset maksuhäiriösi
  • Palvelu ilmoittaa, kun luottotietojasi kysytään
  • Voit seurata kyselyitä ja kyselyiden syitä
  • Jos tietosi joutuvat vääriin käsiin, pystyt puuttumaan asiaan ajoissa


Osta palvelu tästä »