APIt mahdollistavat prosessien automatisoinnin

API tarkoittaa ohjelmointirajapintaa, jonka avulla ohjelmistot voivat keskustella laitteiston tai toistensa kanssa. Yleisimmin apeja käytetään kahden ohjelmiston väliseen tiedonvaihtoon julkisen verkon yli. APIn avulla voit esimerkiksi saada yritystietoja toimitettuna suoraan toiminnanohjausjärjestelmään jolloin löydät tiedot suoraan omasta järjestelmästänne. Tällä tavalla voidaan säästää aikaa ja työskentelystä tulee tehokkaampaa.

Täysin uusia palveluja

Rajapintoja voidaan käyttää myös rakennuspalikoina, jotka mahdollistavat täysin uusia innovaatioita, tuotteita ja yhteistöitä eri toimialoilla toimivien yritysten välille. Yksi ajankohtainen esimerkki yhteistyöstä ovat rajapinnat pankkitilitiedoille. EU:n maksupalveludirektiivi PSD2:n ansiosta kaikkien Eurooppalaisten pankkien täytyy mahdollistaa tilitiedon ja maksuliikenteen käsittely rajapintojen avulla. Direktiivin tarkoituksena on kehittää markkinoita elektroniselle maksuliikenteelle ja luoda paremmat edellytykset turvallisille ja tehokkaille maksutapahtumille.

APIen avulla säästät aikaa ja tehostat prosesseja

APIt mahdollistavat digitaalisten prosessien optimoinnin ja digitaalisten palveluiden keskustelemisen toistensa kanssa – ja yhteistyön uusilla, innovatiivisilla tavoilla. Tällä tavalla vahvistat kilpailukykyäsi samalla, kun säästät aikaa ja rahaa tehokkaamman prosessin avulla. API-kytkentöjen avulla useampia prosesseja voidaan automatisoida, mikä helpottaa monimutkaisen datan käsittelyn ja tulkinnan parantamista. APIen avulla varmistat myös, järjestelmänne ja rekisterinne sisältävät päivitettyä, jopa uunituoretta tietoa päätöksiä tehdessänne.

 

  • APIt mahdollistavat digitaalisten palveluiden keskustelemisen toistensa kanssa
  • APIen avulla useampia prosesseja voidaan automatisoida
  • APIen avulla löydät tarvitsemasi, päivitetyt tiedot suoraan omista järjestelmistänne
  • APIen avulla säästät aikaa ja teet parempia päätöksiä