Yrityksen luottotiedot ja luottoluokitus

Tuntemalla asiakkaasi, osaat rakentaa erilaisille asiakkaille sopivat maksuehdot ja pystyt kasvattamaan liiketoimintaasi kannattavasti. Selvittämällä maksuhäiriöt ja muut luottotietomerkinnät, vähennät luottotappioiden riskiä merkittävästi.


Mitä tarkoittaa luottoluokitus? 

Yrityksen luottoluokitus on kattava tietopaketti yrityksestä ja sen taustoista. Yrityksen taustatietojen (mm. taloustiedot, tilinpäätökset, maksutapa, maksuhäiriöt) perusteella sille lasketaan luottoluokitus, joka ennustaa luotettavasti esimerkiksi tulevia maksuhäiriöitä tai konkurssia. Luottotietoraportin avulla yritys voi esimerkiksi varmistaa omia saataviaan sekä hankkia taustatietoja uusista yhteistyökumppaneista. Jos yksittäisen sopimuksen arvo ei ole kovin suuri, voi taustat selvittää esimerkiksi Riskimittari-luottoluokituksella. Sopimuksen arvon kasvaessa kattava Rating Alfa -luottoluokitus antaa vieläkin yksityiskohtaisempaa tietoa yrityksen tilanteesta.

Rating Alfa -luottoluokitus tarkistaa ja analysoi yrityksen tiedot huolella

Rating Alfa -raportti on tosiaikainen luottoluokitusraportti, joka analysoi yrityksen tausta- ja taloustiedot sekä arvioi niiden pohjalta yrityksen todennäköisyyttä saada maksuhäiriö seuraavan kolmen vuoden kuluessa.

Raportti on kattava analyysi yrityksestä, kun olet valitsemassa yhteistyökumppania pitkäaikaiseen tai taloudellisesti merkittävään projektiin tai kun haluat arvioida kilpailijoittesi tilannetta tai selvittää oman yrityksesi luottoluokituksen. Saat luottoluokituksen myös uusille yrityksille. Rating Alfa sisältää yrityksen kokonaisluokituksen lisäksi arvion maksutavasta ja mahdolliset yrityksen maksuhäiriömerkinnät. Analyysi kertoo myös yrityksen taloustiedot ja vastuuhenkilöiden taustat. Erittäin kattavan ja tulevaisuuteen luotaavan raportin avulla helpotat omaa päätöksentekoasi ja vältät tehokkaasti luottotappioita.'

Rating Alfan avulla selvität mm. seuraavat tiedot:

  • Luottoluokituksen (AAA-C), joka ilmaisee tulevan maksuhäiriö- ja konkurssiriskin
  • Maksuhäiriöt, maksukäytöshistoria ja velkojat
  • Luottoluokituksen historia
  • Euromääräinen luottosuositus

 
Voit ostaa yksittäisen Rating Alfa -luottoluokitusraportin helposti Yritykset-verkkopalvelusta.

  • Luottoluokitus ennustaa luotettavasti esimerkiksi tulevia maksuhäiriöitä tai konkurssia.
  • Luottotietoraportin avulla voit varmistaa omia saataviasi sekä hankkia taustatietoja uusista yhteistyökumppaneista.
  • Rating Alfa -raportti analysoi yrityksen todennäköisyyttä saada maksuhäiriö seuraavan kolmen vuoden kuluessa.
  • Luottoluokitus on saatavilla myös uusille yrityksille.

Pyydä lisätietoa asiantuntijoiltamme