PSD2 - Asiakastiedon Tilitietopalvelu

Asiakastiedon Account Insight -tilitietopalvelu mahdollistaa rahoittajille pääsyn henkilö - sekä yritysasiakkaan tilitietoihin. Palvelu on nyt käytössä myös Asiakastiedon sopimusasiakkaille selainpalvelussa.


Tilitietopalvelu on luotu asiakkaidemme toiveesta

Asiakastiedon Account Insight on tilitietopalvelu, jonka toiminnallisuus pohjautuu EU:n maksupalveludirektiiviin, PSD2 (Payment Services Directive 2). Palvelu toimii integraatio - sekä selainpalvelun kautta muodostaen luotettavasti yhteyden pankkiin.

Tilitietopalvelu on rakennettu yhdessä asiakkaidemme kanssa. Palvelu hakee tilidatan kuluttajan valtuuttamilta tileiltä ja ryhmittelee datan merkityksellisiin ryhmiin, kuten tulot, menot, lainanmaksut sekä varallisuus.

Palvelun eri ominaisuudet

Tilitietopalvelussa on kaksi eri ominaisuutta:

  • Account Insight eli tilitiedot, jossa esimerkiksi lainanhakija jakaa lainoittajalle tilinsä tilitapahtumat hyväksymishetkestä 12 kuukautta taaksepäin.
  • Account Selection eli tilivalinta, jossa esimerkiksi lainanhakija jakaa lainoittajalle tilinsä nimen sekä IBAN-numeron


Selain- vai integroitava palvelu?

Palvelua voi käyttää kahdella eri tavalla:

  • Integroitava palvelu voidaan jouhevasti sulauttaa käyttäjän omiin järjestelmiin integraation avulla.
  • Selainpalvelu toimii käyttäjän henkilökohtaisilla Asiakastiedon sopimusasiakkaan tunnuksilla. Tilin transaktiotiedot ovat nähtävissä selainpalvelussa kategorioittain, grafiikoittain sekä raakadatana.

 

Kuluttaja palvelun keskiössä

Tilitietopalvelu antaa kuluttajalle mahdollisuuden tarjota pankkitilitietoja palveluntarjoajan käyttöön esimerkiksi luotonmyönnön tai sijoitusneuvonnan tueksi. Esimerkiksi luottoa hakeva kuluttaja voi antaa luotonmyöntäjälle tai muulle toimijalle luvan tarkistaa tilitietonsa suoraan pankista. Kuluttajan ei tarvitse enää toimittaa palkkatodistuksia tai tiliotteita fyysisesti.

Tilitietopalvelu tarjoaa luotonantoprosessiin nopeutta, helppoutta, laatua ja vastuullisuutta. Kuluttaja turvaa talouttaan sillä, että on tarjonnut tiedonhakijalle tiedot, joiden avulla voidaan varmistaa uudenkin luoton sopivan hakijan maksukyvylle. Luotonantaja puolestaan saa päätöksensä tueksi luotettavaa ja yksityiskohtaista dataa.


Haluatko kuulla lisää? Jätä yhteydenottopyyntö ja asiantuntijamme ovat sinuun yhteydessä.

 

  • Saatavilla integroituna tai sopimusasiakkaiden palveluna Asiakastiedon sopimuspalvelussa
  • Sopii henkilö- sekä yritysasiakkaiden tarpeisiin
  • Palvelun piirissä ovat merkittävimmät Suomessa toimivat pankit
  • Luotettava ja helppokäyttöinen
  • Pohjautuu EU:n PSD2- maksupalveludirektiiviin
  • Vähentää väärinkäytön mahdollisuuksia

Pyydä lisätietoa asiantuntijoiltamme