Henkilöiden luottotiedot, luottoluokitukset ja väestötiedot 

Tuntemalla asiakkaasi osaat rakentaa erilaisille asiakkaille sopivat maksuehdot ja pystyt kasvattamaan liiketoimintaasi kannattavasti. Selvittämällä maksuhäiriöt ja muut luottotietomerkinnät, vähennät luottotappioiden riskiä merkittävästi. 


Kuluttajien maksuhäiriötieto – yleiskuva henkilön luottotiedoista  

Henkilöluottotiedot kuvaavat kuluttajan maksukykyä tai -halua. Henkilöluottotietoina Suomessa rekisteröidään viranomaisilta tai suoraan luotonantajilta kerätyt maksuhäiriötiedot. Saat myös tiedon henkilön mahdollisesta edunvalvonnasta tai yritysyhteyksistä.  

Tiesitkö, että maksuhäiriöllisellä henkilöllä on 10 kertaa suurempi todennäköisyys saada uusi häiriö 12 kuukauden aikana kuin henkilöllä, jolla ei ole lainkaan häiriöitä. Tästä syystä luotottajat tyypillisesti eivät luotota tällaisia hakijoita – luottoriski on suuri.

Henkilöluokitukset – ennuste maksuhäiriöriskin todennäköisyydestä  

Henkilöluokitukset ennustavat henkilöön liittyvää luottoriskiä: kuinka todennäköisesti henkilö saa maksuhäiriömerkinnän seuraavan 12 kuukauden aikana. Luokitukset antavat pelkkiä maksuhäiriötietoja tarkemman arvion, koska se huomioi luottotietojen lisäksi myös maksuhäiriöiden vakavuutta ja henkilön sosioekonomista asemaa. Luokituksen avulla voit valita liiketoimintaasi sopivan riskitason joustavammin kuin pelkillä jyrkillä kriteereillä kuten maksuhäiriöt. Tästä johtuen luokitukset eri muodoissaan ovat saavuttaneet laajan käyttäjäkunnan verkkokaupasta aina luottoyhtiöiden ja pankkien tekemiin luottopäätöksiin. Autamme valitsemaan laajasta palveluvalikoimastamme yrityksellesi sopivimman palvelun – oli yrityksesi tai päätöksesi pieni tai suuri.

Haluatko päätöksenteosta entistäkin automatisoidumpaa? Helposti, nopeasti ja edullisesti? Lue lisää

Tiesitkö, että voit hyödyntää luottopäätöksissä myös muita tietoja? Voit hyödyntää kuluttajan tilitietoja päätöksenteossa hänen suostumuksellaan PSD2 -palvelussamme. Tiedot kuluttajan luotoista, eli positiivinen luottotieto ovat myös saatavilla.

Väestötiedot – tunnetko asiakkaasi? 

On tärkeää tietää kenen kanssa olet tekemisissä. Onko asiakkaalta saamasi henkilötunnus oikea? Onhan sinulla toimituksia tai laskutusta varten varmasti oikea osoite? Autamme tarkistamaan kuluttajan tiedot reaaliaikaisesti kattavilla ja luotettavilla väestötietojärjestelmän tiedoilla. Voit automatisoida palvelun omaan järjestelmääsi API rajapinnan avulla, tai hyödyntää helppoa verkkopalvelua. Palvelumme avulla: 

  • Vähennät luottotappioiden riskiä 
  • Varmistat asiakasdatasi laadun 
  • Parannat ja nopeutat asiakaskokemusta 
  • Täytät lakisääteiset velvoitteet 


Useita eri toimialoja ja yrityksiä koskee ns. tehostettu asiakkaan tuntemisvelvoite (KYC). Lue lisää Asiakkaan tuntemisesta täältä.

  • Datan tehokas käyttö pienentää kustannuksia ja parantaa asiakkaiden palvelukokemusta
  • Autamme sinua löytämään organisaatiollesi sopivimmat palvelukokonaisuudet
  • Voit automatisoida palvelut järjestelmääsi API rajapinnan avulla tai hyödyntää vaivatonta verkkopalveluamme.
  • Päätöspalveluissa voit määritellä yrityksellesi sopivat luotonmyönnön kriteerit. Toteutamme käyttöönne automatisoidut päätökset ympäri vuorokauden
  • Henkilöön liittyvissä palveluissa hakutekijänä toimii henkilötunnus

Pyydä lisätietoa asiantuntijoiltamme