Asiakastieto Media

DATAKATSAUS: Jo yli 80 prosenttia hakemuksista johtaa konkurssiin

Tiedote25.08.2020

DATAKATSAUS: Jo yli 80 prosenttia hakemuksista johtaa konkurssiin

Konkurssihakemusten määrä on pysynyt kesän aikana edellisvuosia vähäisempänä, mutta selvästi suurempi osa niistä johtaa nyt yritystoiminnan päättymiseen, kertoo Asiakastiedon Datakatsaus. Vuoden 2020 aikana konkurssiin on Suomessa asetettu (oikeudellinen prosessi viety läpi) noin 1 300 yritystä, mikä vastaa 83 prosenttia konkurssiin haettujen yritysten määrästä (1 560). Esimerkiksi vuonna 2019 vastaava osuus oli 74 prosenttia.

”Perintä- ja konkurssikäytäntöihin tänä vuonna säädetyt, osin tilapäiset muutokset ovat nostaneet kynnystä käyttää konkurssihakemusta perintäkeinona. Velkojat lienevät muutenkin selvittäneet velallisyritysten maksukykyä entistä tarkemmin ja hakeneet muita ratkaisuja saatavien maksamiseksi tai asioiden sopimiseksi. Tilastot osoittavat, että konkurssihakemus on nyt vielä aiempia vuosia vakavampi signaali yrityksen maksuvaikeuksista”, toteaa liiketoimintajohtaja Jouni Muhonen Asiakastiedosta.

Konkurssihakemusta nopeammin yrityksen ongelmista kertovat ns. maksutapatiedot, joita kertyy mm. yrityksen saamista trattamerkinnöistä. Niitä Asiakastieto on tänä vuonna viikon 34 loppuun mennessä rekisteröinyt 54 000 kappaletta eli 15 prosenttia enemmän kuin edellisvuosina.

Asiakastieto jatkaa mm. konkurssien seurantaa viikkotasolla, mutta julkaisee Datakatsauksen jatkossa kuukausittain, kuukauden ensimmäisenä maanantaina. Datakatsauksessa seurataan jatkossa konkurssiin asetettujen yritysten ja trattaprotestien määrää.

Lisätietoa: Liiketoimintajohtaja Jouni Muhonen, puh. 010 2707 408, jouni.muhonen@asiakastieto.fi

Liitteet

Yhteyshenkilöt

Ville Kauppi

Ville Kauppi

Lehdistökontakti

PR and Communications Manager

ville.kauppi@asiakastieto.fi

+358102707504