Asiakastieto Media

Enento Group on yksi monimuotoisimmista pörssiyhtiöistä Pohjoismaissa

Tiedote30.01.2024

Enento Group on yksi monimuotoisimmista pörssiyhtiöistä Pohjoismaissa

Nordic Business Diversity Index 2024 -selvityksen mukaan suomalaisten pörssiyhtiöiden hallitusten ja johtoryhmien kokoonpanoissa on tapahtunut hieman kehitystä monimuotoisempaan suuntaan. Asiakastieto kuuluu Enento Groupiin, joka tässä suhteessa erottuu selvästi edukseen. Indeksiä ja sen perustana olevaa, datapohjaista tutkimusta vuosittain julkaiseva Impaktly noteerasi Enenton 15 monimuotoisimman yhtiön joukkoon keskikokoisten yhtiöiden vertailussa. Vuoden 2024 indeksi julkaistiin 25. tammikuuta.

”Tämä tunnustus on meille suuri kunnia ja ilo. On yleisesti tiedossa, että monimuotoisuus tuo monenlaisia etuja sekä taloudellisten tulosten että kestävän kehityksen muodossa. Uskon, että monimuotoisuus on olennainen osa kasvuhakuista ajattelutapaa, ja se on ollut olennainen osa yrityskulttuuriamme jo vuosien ajan. Parannettavaa on aina, ja olemme sitoutuneet edelleen vahvistamaan monimuotoisuutta ja oikeudenmukaisuutta esimerkiksi rekrytoinnissa, palkkauksessa ja koulutuksessa. Tämä on tietoinen valinta, enkä näe sille vaihtoehtoa”, kertoo Enento Groupin toimitusjohtaja Jeanette Jäger.

Nordic Business Diversity Index perustuu kestävän kehityksen konsulttiyhtiön Impaktlyn keräämiin tietoihin. Raportissa mukana olevat yritykset on asetettu paremmuusjärjestykseen ylimmän johdon monimuotoisuuden mukaan. Enento Groupin johtoryhmässä ja hallituksessa mies- ja naisjäseniä on puolet molempia. Jäsenet edustavat myös useita kansallisuuksia ja ikäryhmiä.

"Me Enentossa näemme monimuotoisuuden varsin laajasta näkökulmasta ja otamme huomioon kaikki niin sanotut DEIB-näkökohdat (monimuotoisuus, tasapuolisuus, osallisuus, kuuluminen). Näemme monimuotoisuuden faktoina ja numeroina, esimerkiksi sukupuolen, iän, koulutuksen, kansallisuuden ja ikäluokan osalta. Näillä kaikilla on meille suuri merkitys, ja näemme monimuotoisuuden hyödyt todellisina", Jeanette Jäger sanoo.

Myös tutkimuksen toteuttaja kannustaa yhtiöitä tavoittelemaan monimuotoisuutta toiminnassaan.

“Monimuotoisuus on puhdas bisnesetu. Lukuisten tutkimusten mukaan monimuotoisuus yrityksissä, erityisesti johtotasolla, edistää uusien innovaatioiden kehittämistä ja johtaa usein parempaan liiketoimintaan myös numeroiden valossa. Monimuotoiset ja inklusiiviset tiimit myös houkuttelevat joukkoonsa monimuotoisia osaajia, mikä auttaa yrityksiä edelleen liiketoiminnan kasvattamisessa ja kehittämisessä”, huomioi sosiaalisen vastuun asiantuntija Suvi Halttula Impaktlysta.

Nordic Business Diversity Index on riippumaton ja se julkaistaan vuosittain. Yhteensä selvityksessä oli mukana yli 600 yritystä, jotka ovat listattuna Nasdaqin pörsseissä Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa ja Islannissa.

Lisätietoa ja Enento Groupia koskevat haastattelupyynnöt: Viestintäpäällikkö Ville Kauppi, 010 270 7504, ville.kauppi@asiakastieto.fi

Liitteet

Yhteyshenkilöt

Väliaikaiskuva

Mediayhteydet

Lehdistökontakti

markkinointitiimi@asiakastieto.fi