Asiakastieto Media

Google ja äiti ottelivat, äiti voitti

Blogi10.05.2019

Kysyimme luokalliselta nuoria opiskelijoita, keneltä tai mistä he pyytäisivät apua, jos heillä on taloushuolia. Hetken mietinnän jälkeen taululle alkoi ilmestymään itseliimautuvia lappusia vieri viereen. Useissa lapuissa luki äiti. Näinhän se on, että monelle lapselle, nuorelle ja vanhemmallekin äiti on se, jonka puoleen käännytään, kun murheet painavat mieltä. Äidit osaavat laittaa asiat oikeisiin uomiin ja ottaa lapsiensa taakasta tukevan apukanto-otteen.

Kaikilla kuitenkaan ei ole äitiä tai vanhempia, joiden kanssa murheita voi jakaa. Toisille vanhemmat ovat niitä, jotka näitä huolia aiheuttavat. Keneltä sitten apua kysytään?

#TarkkaFyrkka-hankkeessa kehitämme tänä vuonna mallia, joka madaltaisi kynnystä kysyä apua taloushuoliin kouluissa. Jos omalla opettajalla, kuraattorilla tai tukioppilaalla on perustietoa oman talouden hoidosta, on jokaisella opiskelijalla vähän parempi mahdollisuus saada apua omiin taloushuoliinsa ajoissa.

Ai miten otsikko liittyy tähän? No yksikään opiskelijoista ei kirjoittanut lappuun Google, eli äiti voitti. Hyvää lähestyvää äitienpäivää kaikille äideille. Olkaa valmiina, kun lapsenne kantavat teille sunnuntaina hienoakin hienommat korttinsa, mutta myös silloin kuin lastina onkin kasa taloushuolia.

Terveisin
#TarkkaFyrkka-mies Heikki Ruponen

Liitteet

Yhteyshenkilöt

Väliaikaiskuva

Mediayhteydet

Lehdistökontakti

markkinointitiimi@asiakastieto.fi