Asiakastieto Media

Johtajien tunnetaitovalmennus toi Enento Groupille ykköspaikan kansainvälisessä kilpailussa: valmennuksessa ainesta jopa vientivaltiksi

Tiedote30.05.2024

Johtajien tunnetaitovalmennus toi Enento Groupille ykköspaikan kansainvälisessä kilpailussa: valmennuksessa ainesta jopa vientivaltiksi

Pohjoismainen Enento Group Oyj on voittanut ensimmäisen sijan kansainvälisessä Merit Summit and Awards -kilpailussa, jossa palkittiin parhaita johtamisen kehittämisen tekoja. Voiton Enentolle toi suomalaisen Emergy Oy:n toteuttama johtajien tunnetaitovalmennus. ”Tunnetaitojen rooli yrityksen menestykselle tunnistetaan jo kansainvälisesti, mutta konkreettisia menetelmiä tunnetaitojen viemiseksi yritysten arkeen ei maailmalla ole olemassa.” Emergy Oyn tunnetaitovalmentaja ja osakas Ira Leppänen kertoo.

Digitaalisia yritys- ja kuluttajatietopalveluita tarjoava Enento Group Oyj on palkittu ensimmäisellä palkinnolla johtamisen kehittämisen kategoriassa kansainvälisessä Merit Summit and Awards -kilpailussa. Voiton Enentolle toi tunnetaitovalmennusprojekti, jossa kaikki yrityksen esihenkilöt opiskelivat tunnetaitoja ja niiden hyödyntämistä arjen työelämässä kahdeksan kuukauden ajan.

”Lähdimme valmennusprojektiin tilanteessa, jossa meillä oli uusi toimitusjohtaja, uusi strategia, melko tuore yritysfuusio ja yrityksen historian ensimmäiset, koko organisaatiota koskevat muutosneuvottelut käsillä. Valmennuksen ansiosta työntekijöiden kokemus omasta oppimisesta ja kehittymisestä sekä sitoutuminen yritykseen kasvoivat ja tyytyväisyys johtamiseen parani. Uskon, että kun esihenkilöillä oli paremmat taidot kohdata ihmisten tunteet, heillä oli ihan eri tavalla kykyä käsitellä esimerkiksi muutosneuvottelujen aiheuttamaa epävarmuutta”, kertoo Enenton HR-johtaja Sari Ek-Petroff.

Enento kilpaili kategoriassaan keskisuurten yritysten sarjassa. Voittoon johtanut suomalaisen Emergy Oyn tunnetaitovalmennus sisälsi verkko-oppimista, soveltavia case-klinikoita ja vertaisoppimista nimetyn sparriparin kanssa. Valmennuksen vaikuttavuutta Enentossa mitattiin henkilöstön pulssikyselyillä.

Merit Summit and Awards -kilpailun tuomaristo piti Enentoa hyvänä esimerkkinä siitä, kuinka tunnetaitojen opiskelu vahvisti yrityskulttuurin rakentamista ja varmisti, että kaikki organisaatiossa puhuvat samaa kieltä. Kiitosta tuomaristolta sai myös se, että kattava valmennusprojekti oli suunniteltu vahvasti liiketoiminnan tarpeista käsin.

Uskottava tapa kehittää modernia johtamista

Sari Ek-Petroff ja Ira Leppänen panivat merkille Milanossa pidetyssä Merit Summit and Awards -tapahtumassa, että tunnetaitojen merkitys yritysten menestykselle korostui useissa puheenvuoroissa.

”Johtajien tunnetaitojen rooli yrityksen menestykselle on tutkimuksissa vahvistettu, ja nyt se aletaan kansainvälisestikin tunnistaa. Tuntuu hyvältä saada tunnustusta siitä, että tunnetaitovalmennukset ovat uskottava tapa kehittää modernia johtamista”, Emergyn Ira Leppänen iloitsee.

”Konkreettisia menetelmiä, joilla tunnetaidot viedään osaksi yrityksen jokapäiväistä toimintaa, ei kuitenkaan maailmalla ole olemassa, ja siksi uskomme, että kehittämämme tunnetaitovalmennukset ovat Suomelle vientivaltti. Olemme valmentaneet ihmisiä 32 eri maasta, ja vaikka kulttuurit ovat erilaisia, niin ihmisyyteen liittyvät kysymykset työelämässä ovat samanlaisia kaikkialla”, Leppänen jatkaa.

Enentolla hyviä tuloksia aikaan saanut tunnetaitoprojekti jatkuu myös tulevaisuudessa: nyt tunnetaitoja pääsevät opiskelemaan kaikki yrityksen työntekijät.

”Tavoitteenamme on luoda omannäköisemme yrityskulttuuri, joka ei ole kopioitavissa ja joka sitouttaa työntekijöitämme entistäkin paremmin ja ottaa heidän hyvinvointinsa huomioon arvojemme mukaisesti”, Sari Ek-Petroff toteaa.

Lisätietoja

Sari Ek-Petroff

HR-johtaja, Enento Group Oyj
puh. 040 760 6626
sari.ek-petroff@asiakastieto.fi

Ira Leppänen

tunnetaitovalmentaja, osakas, Emergy Oy
040 720 0365
ira@emergywork.com

Enento Group on pohjoismainen asiantuntijayritys, joka on tuottanut tietoa yhteiskunnan käyttöön jo vuodesta 1905. Keräämme ja jalostamme tietoa käytettäväksi ihmisten, yritysten ja yhteiskunnan välisessä kanssakäymisessä. Digitaaliset palvelumme, tieto ja informaatio tukevat yrityksiä ja kuluttajia päivittäisessä digitaalisessa päätöksenteossa sekä rahoituksen, myynnin ja markkinoinnin prosesseissa. Enento Groupissa työskentelee noin 394 henkilöä Suomessa, Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2023 oli 155,9 miljoonaa euroa. Enento Group on listattu Nasdaq Helsinkiin kaupankäyntitunnuksella ENENTO. Lisätietoja: https://enento.com/

Emergy on työelämän tunnetaitojen ja tunnejohtamisen edelläkävijäyritys, joka tarjoaa valmennuksia työelämätaitojen kehittämiseen. Valmennusten on tieteellisissä tutkimuksissa todettu kasvattavan tuottavuutta, parantavan työtekijöiden hyvinvointia ja sitoutumista ja nostavan asiakastyytyväisyyttä. Lisätietoja: https://emergywork.com/

Liitteet

Yhteyshenkilöt

Väliaikaiskuva

Mediayhteydet

Lehdistökontakti

markkinointitiimi@asiakastieto.fi