Asiakastieto Media

Tule mukaan kehittämään vastuullista luotonmyöntöä

Tiedote16.03.2018

Tule mukaan kehittämään vastuullista luotonmyöntöä

Suomessa on yli 370 000 maksuhäiriöistä henkilöä ja ulosotossa vuosittain noin puoli miljoonaa henkilöasiakasta. Parhaillaan selvitellään parasta tapaa tuoda ns. positiivinen luottotieto kattavammin luotonantajien käyttöön, jotta ylivelkaantumista voitaisiin paremmin ehkäistä. Asiakastiedon ylläpitämässä positiivisten tietojen jakojärjestelmässä on tällä hetkellä mukana kolmisenkymmentä kuluttajille luottoa myöntävää yritystä ja pankkia ja joukko kasvaa koko ajan.
”Järjestelmän tiedoilla tehdään vuosittain erittäin paljon vastuullisia luottopäätöksiä. Yhdessä asiakkaidemme kanssa olemme kuitenkin sitä mieltä, että ilman reaaliaikaista ja varmennettua tulotietoa emme pysty vastuullisuuden rimaa haluamallamme tavalla korottamaan. Siksi lähdemme nyt yhdessä vahvasti kehittämään tulotiedon hyödyntämistä luottopäätöksissä”, liiketoiminnan kehityspäällikkö Reetta Sinelampi Suomen Asiakastieto Oy:stä kertoo.
Asiakastiedon organisoimassa hankkeessa pyritään helpottamaan tulotiedon käsittelyä mm. automatisoiduissa lainanmyöntö- ja vuokrausprosesseissa.
”Etsimme nyt proaktiiviseen hankkeeseemme yrityksiä, mutta toivomme mukaan muitakin vastuullisesta luotonmyönnöstä kiinnostuneita tahoja ja henkilöitä. Osallistujat pääsevät vaikuttamaan hankkeen vaiheisiin ja hyödyntämään luotuja menetelmiä ensimmäisten joukossa, Reetta Sinelampi toteaa.

Mikäli kiinnostuit, jätä yhteystietosi tämän linkin kautta, niin kerromme lisää.

Lisätietoa:
Liiketoiminnan kehityspäällikkö Reetta Sinelampi p. 050 368 0120, reetta.sinelampi@asiakastieto.fi

Liitteet

Yhteyshenkilöt

Väliaikaiskuva

Emmi Paajanen

Lehdistökontakti

PR & Content Specialist

emmi.paajanen@asiakastieto.fi

+358451238804