Anvisningar för ibruktagande av certifikat


Grattis till certifikatet! Med hjälp av följande anvisningar tar du den tilldelade certifikatlogotypen för ditt företag i bruk

1. Du får ett e-postmeddelande om produktleverans som innehåller certifikatprodukterna som ZIP-fil. Vi rekommenderar att du laddar ner och packar upp ZIP-filen på ditt företags server. När du har laddat ner ZIP-filen packar du upp paketet genom att högerklicka på mappen och välja Packa upp alla. Välj den mapp där du vill spara certifikatlogotyperna. Du kan till exempel namnge mappen Ditt-företags-namn-certifikatlogotyper.

2. I produktleveransen ingår flera olika versioner av certifikatlogotypen. Logotyperna har ingen bakgrundsfärg, vilket gör att du kan integrera logotyperna i ditt företags färgschema. De olika logotypsversionerna finns tillgängliga på finska (FI), svenska (SV) och engelska (EN). Klicka här för att se de olika bildversionerna.

3. Logotyperna är i SVG-format (Scaleble Vector Graphics), vilket gör att du kan ändra logotypens storlek utan att kvaliteten försämras. Om du till exempel vill bifoga en SVG-fil till ett Microsoft Office-dokument klickar du på Lägg till på den övre menyn och sedan på Bilder. Hämta sedan lämplig logotyp från mappen där dina certifikatlogotyper finns. Logotyperna är av tryckbar kvalitet.

4. Om du använder en logotyp på en ljus bakgrund, välj en logotypversion med texter i svart, och med vita texter om bakgrunden är mörk. SVG-filen kan till exempel bearbetas med hjälp av program som Adobe Photoshop. Högerklicka på logotyp och välj Öppna i app. Välj sedan bildbehandlingsprogram. Om du öppnar SVG-filen från en mapp öppnas den som standard i en webbläsare. Obs! Om webbläsarens bakgrund är vit kommer vita texter inte att synas i webbläsaren.

5. Du kan till exempel enkelt skapa dina egna personliga bakgrundsbilder genom att lägga till din logotyp på din bakgrundsbild. Om du t.ex. använder ett program som PowerPoint öppnar du bilden i full bildstorlek och placerar din certifikatlogotyp över den. När bilden är klar sparar du den med ett namn, men välj PNG eller JPEG som filformat i stället för PowerPoints standardformat. Du får inte ändra färg eller bildförhållande för certifikatlogotyp och inte formatera om logotypen. Du får inte ändra, ta bort eller lägga till något i texten på certifikatlogotypen.

6. Certifikatlogotyperna levereras också i PNG-format, lämpliga för delning på sociala medier. Observera att storleken på bilder i PNG-format inte kan ändras lika mycket som för SVG-bilder.

7. I certifikatpaketet ingår också synlighet i Asiakastietos Yritykset-söktjänst för företag. Du kan länka certifikatlogotyp direkt till din företagsinformation, så att potentiella kunder enkelt kan få tillgång till ditt företags starka bakgrundsinformation. Länken till din företagsinformation finns i slutet av meddelandet om produktleverans. Du kan bekanta dig med Suomen Asiakastieto Oy:s information via denna länk eller genom att klicka på Suomen Asiakastieto Oy:s certifikatlogotyp nedan.

 

Behöver du hjälp med att använda logotyperna?

Om du behöver hjälp med att använda logotyperna, vänligen kontakta asiakaspalvelu@asiakastieto.fi

 

Tips för användning av certifikatprodukter i ditt företags kommunikation

Belys det certifikat som ditt företag har förtjänat på olika sätt i företagets kommunikation. Lägg till exempel till din certifikatlogotyp:

– på ditt företags webbplats 
– på sociala mediekanaler (LinkedIn, Facebook, Instagram)
– i erbjudanden och offertförfrågningar
– i din e-postsignatur
– i formulär
– på visitkort

Du kan kombinera certifikatlogotyper med dina egna bilder för att skapa personliga helheter som fångar uppmärksamheten. Vi uppmuntrar dig att skapa egna bildkombinationer, till exempel:

– bakgrundsbilder för Teams eller andra verktyg för webbmöten
– för låsskärmen på din dator och andra mobila enheter
– en bakgrundsbild på din dator och andra mobila enheter

I samband med certifikatlogotypen kan du berätta mer om det pris ni har förtjänat, till exempel:

Finlands Starkaste-certifikat
"Finlands Starkaste-certifikatet är ett tecken på företagets positiva ekonomiska resultat, kreditvärdighet, bakgrundsinformation och goda betalningsbeteende. Certifikatet är ett tecken på att företagets verksamhet är hållbar.”

Nordiskt Tillväxtcertifikat
"Ett företag som har tilldelats Asiakastietos Tillväxtcertifikat har en bevisad historia av lönsam tillväxt. Certifikatet är ett erkännande av
att företaget är solitt och en betydande aktör på marknaden."
 

Tips för användning av certifikatprodukter i sociala medier

Ett inlägg på din sociala mediekanal om ett förtjänat certifikat är ett mycket effektivt sätt att höja företagets profil och synlighet. Nedan följer exempel på fraser som du kan använda i företagets inlägg på sociala medier:

Finlands Starkaste-certifikat
"Vårt företag har just förtjänat Finlands Starkaste-certifikatet. Certifikatet är ett tecken på att vårt företag skapar styrka i den finska ekonomin nu och i framtiden. #FinlandsStarkaste"

"Vi är stolta över att vårt företag är ett av Finlands Starkaste! Vi har just fått Asiakastietos Finlands Starkaste-certifikat, som endast tilldelas de bästa av de bästa. Det visar att vi är en pålitlig partner och att samarbetet med oss är hållbart. #FinlandsStarkaste"

Nordiskt Tillväxtcertifikat
"Vårt företag är en bevisat solid och betydande aktör på marknaden, eftersom vi just har tilldelats Asiakastietos Tillväxtcertifikat.
Certifikatet är ett bevis på att vi har lyckats uppnå lönsam tillväxt. #AsiakastietosTillväxtcertifikat"

"Vi kan med stolthet säga att vi är en solid och betydande aktör på marknaden, eftersom vi just har fått
Asiakastietos Tillväxtcertifikat. #AsiakastietosTillväxtcertifikat"

 

Gå med i LinkedIn-gruppen Finlands Starkaste

Gruppen är öppen för alla företag som har certifierats som Finlands Starkaste. Syftet med gruppen är att dela erfarenheter och ge och ta emot tips från andra Finlands Starkaste-certifierade företag. Vi hoppas att ni delar med er av bilder och exempel på hur ni har utnyttjat och kommunicerat certifieringen.

Gå med i gruppen här.

Beställningsvillkor för certifikatprodukter

Läs här.