Asiakastieto Media


Maksuhäiriö hankaloittaa arkea

Maksuhäiriömerkintä hankaloittaa ihmisen arkea monin tavoin. Reetta Sinelampi listaa tapoja, joilla merkintä näkyy jokapäiväisessä elämässä.

Blogi14.08.2017


Jos ei osaa twerkkaa, on hyvä kuunnella #TarkkaFyrkka'a!

​Suomessa noin 80 000 alle 30-vuotiaalla on maksuhäiriö. #TarkkaFyrkka on Asiakastiedon koulutusohjelma, joka opastaa nuorille talouden perusasioita.

Blogi21.06.2017


Yritystoiminnastakin vastaa aina ihminen – tunnistatko hänet?

Rahanpesulaki velvoittaa monia toimijoita tunnistamaan yrityksistä ns. vastuullisen edunsaajan. Tämän henkilön päättely on monimutkaista ja siksi prosessi kannattaa automatisoida, kirjoittaa kehitysjohtaja Helena Kainulainen Suomen Asiakastieto Oy:stä.

Blogi23.05.2017


Lainakatto on vain laastari

Lainakatosta ei ole ratkomaan ylivelkaantumisongelmaa. Siihen tarvitaan positiivista luottotietoa eli kattavaa kuvaa lainanhakijan muista luotoista ja vastuista, bloggaa Suomen Asiakastieto Oy:n toimitusjohtaja Jukka Ruuska.

Blogi26.04.2017


Maksuhäiriöt vähenisivät, jos apua osattaisiin pyytää ajoissa

Maksuhäiriöisten kuluttajien määrän kasvu voisi ainakin hidastua, jos oppisimme pyytämään ajoissa apua. Valitettavasti asia on kuitenkin niin, että suurimmassa hädässä olevat ovat niitä hiljaisimpia, kirjoittaa Asiakastiedon Heikki Ruponen blogissaan.

Blogi21.04.2017


Yhteyshenkilöt

Ville Kauppi

Ville Kauppi

Lehdistökontakti

PR and Communications Manager

ville.kauppi@asiakastieto.fi

+358102707504