Asiakastieto Media

Enento Group tarjoaa ihmisille mahdollisuuksia kasvuun

Artikkeli13.12.2022

Enento Group tarjoaa ihmisille mahdollisuuksia kasvuun

Talo täynnä kasvutarinoita – tässä artikkelissa neljä kollegaa kertoo omasta urapolustaan Enento Groupissa, johon Asiakastietokin kuuluu.

Enento Groupissa kasvua on monenlaista. Haluamme vauhdittaa ja laajentaa liiketoimintaamme yhdessä asiakkaidemme kanssa, mutta näemme suuren kasvupotentiaalin myös ihmisissä – meissä ”enentolaisissa”. Parin vuoden aikana olemme saaneet yli 150 täysin uutta kollegaa, mutta silti usean vuoden – jopa vuosikymmenien – työura ei ole Enentossa epätavallinen. Näemme yrityksen sisäiset mahdollisuudet yhtenä suurena syynä siihen, että ihmiset pysyvät talossa. #wegrowtogether

Vuosittain Enento-konsernissa noin 20-25 kollegaa vaihtaa yrityksen sisällä uuteen rooliin.

”Enento Group on tarjonnut minulle erilaisia mahdollisuuksia työssäni. Uskon, että minulla on hyvät edellytykset kasvaa ja ottaa sisäisesti uusia tehtäviä. Olemme pohjoismainen yritys, jolla on erilaisia palveluita”, sanoo norjalainen markkinointikoordinaattorimme Linn Messel Williamsen.

Hän aloitti Enenton palveluksessa alun perin sijaistehtävissä asiakaspalvelupäällikkönä. Ennen nykyistä tehtäväänsä hän työskenteli myyntiosastolla tukitehtävissä.

”Sain näyttää osaamistani useilla osastoilla ja tutustuin moniin hienoihin kollegoihin. Nämä monipuoliset roolit ovat antaneet minulle näkemystä erilaisiin tarpeisiin. Se on mielestäni suuri voimavara nykyisessä työssäni.”

Haluamme oppia koko ajan

Haluamme luoda digitaalisia ja älykkäitä ratkaisuja nykyaikaisen teknologian alustoille. IT-alalla tarvitaan jatkuvasti osaajia. Kun joku enentolainen päättää jättää yrityksen, on aina suuri helpotus huomata, että kollega yrityksemme sisältä haluaa ja pystyy täyttämään paikan. Juuri näin kävi Asiakastiedossa työskentelevälle järjestelmäarkkitehdille Tuomas Tieliselle.

”Tulin Enentoon OpenShift- ja Linux-järjestelmien järjestelmäasiantuntijaksi. Vuoden kuluttua yksi järjestelmäarkkitehdeistämme siirtyi toiseen yritykseen, ja esimieheni kannusti minua hakemaan tehtävää. Tartuin tilaisuuteen ja minut hyväksyttiin”, Tuomas Tielinen kertoo.

”Pidän uusien teknologioiden oppimisesta, ja tämä rooli on antanut minulle mahdollisuuksia siihen. Olen nauttinut työskentelystä kollegoideni kanssa, jotka ovat osaavia ja joiden kanssa tulee helposti toimeen. Mielestäni Enento on riittävän iso tarjoamaan mahdollisuuksia uusien asioiden tekemiseen ja silti tarpeeksi pieni, jotta näkee, kuinka paljon merkitystä työlläsi voi olla.”

Enento Group on Great Place To Work -sertifioitu yritys - Lue lisää

Kehitämme palveluita ja kehitymme itse

Olennainen osa strategiaamme on, että ymmärrämme aidosti asiakkaidemme muuttuvat tarpeet. Kehitämme jatkuvasti parempia ratkaisuja ja tuotteita heidän kanssaan. Enento-konsernin liiketoimintayksiköissä on tuoteomistajia rakentamassa uusia ratkaisuja ja tuoteasiantuntijoita, jotka auttavat heitä projekteissa ja ylläpitävät olemassa olevia tuotteita.

Erik Göransson aloitti Enento-uransa päätösratkaisutiimin tuoteasiantuntijana Ruotsissa. Tuoteasiantuntijan rooli on erittäin monipuolinen, ja siinä kertyy hänen mielestään paljon arvokkaita kontakteja organisaation eri puolilta.

”Se on hieno yhdistelmä sisäisiä kehitysprojekteja, tuotekehitystä ja vuoropuhelua asiakkaiden kanssa, mitä arvostan suuresti. Myös kollegani ovat auttaneet paljon. En ole koskaan ennen ollut näin hyvässä tiimissä mukavien, omistautuneiden ja asiantuntevien kollegoiden kanssa”, hän sanoo.

Noin kolmen vuoden työskentelyn jälkeen hän astui uuteen tehtävään Enenton PSD2-palveluiden tuoteomistajana Ruotsin-markkinoilla. Tässä roolissa hän saa viedä tuotekehitystä alueelle, jossa Enento näkee paljon potentiaalia monille asiakkaille ja toimialoille.

”Tunnen, että Enento välittää meistä – ihmisten tarpeista ja toiveista. Sen lisäksi, että voit kasvaa toiseen rooliin, voit myös kasvaa tässä roolissa, jossa työskentelen juuri nyt."

Opimme johtajuuteen

Enento Group panostaa johtajuuden rakentamiseen yrityksen sisällä. Esihenkilömme opettelevat jatkuvasti parempia valmennustaitoja tukeakseen tiimiään hybridityöympäristössä. Usein uudet johtajat ja tiiminvetäjät löytyvät yrityksen sisältä. Liiketoimintapäällikkö Johanna Kurikka on yksi heistä.

”Minulla on 20 vuoden tausta pankki- ja rahoituspalvelualalta erilaisissa liiketoiminnan kehittämistehtävissä ja periaatteessa juuri sitä jatkoin Enentossa. Olin innoissani siitä, että voin jatkaa kehitystyötä, mutta vaihtaa tavallaan puolta pöydän ääressä.”

Hänen toinen intohimonsa ovat aina olleet ihmiset. Uudelleenjärjestelyn jälkeen Enento perusti uuden Consumer Insight -liiketoiminta-alueelle uuden Business Operations -yksikön, joka koostuu eri palveluiden parissa työskentelevistä tuoteasiantuntijoista. Johanna Kurikka päätti hakea päällikön rooliin tähän yksikköön.

”Esimieheni kannusti hakemaan tehtävää, enkä voisi olla onnellisempi nyt! Tiimini on täynnä upeita persoonallisuuksia, mahtavia kykyjä ja laajaa tietämystä. Tunnen todella, että voin nyt laajentaa osaamistani. Pystyn myös antamaan paljon aikaisemman kokemukseni pohjalta, koska tunnen eri kehitysalueita ja toimintaa asiakasorganisaatioissamme.”

Tutustu tarkemmin Enento Groupin avoimiin työpaikkoihin!

Liitteet

Yhteyshenkilöt

Väliaikaiskuva

Mediayhteydet

Lehdistökontakti

markkinointitiimi@asiakastieto.fi