Asiakastieto Media

#PSD2: Tilitietojen avulla voidaan nyt ehkäistä ylivelkaantumista

Tiedote04.10.2019

#PSD2: Tilitietojen avulla voidaan nyt ehkäistä ylivelkaantumista

Maksuhäiriöisten henkilöiden määrä on ennätyslukemissa. Voidakseen ehkäistä ylivelkaantumista vastuullisen luotonantajan täytyy pystyä laskemaan luotonhakijan maksuvara eli rahamäärä, joka hänellä on kuukausittain käytettävissä lainan hoitamiseen. Maksupalveludirektiivi PSD2:n myötä maksuvara on nyt mahdollista laskea entistä huomattavasti tarkemmin hyödyntämällä hakijan tilitilietoja tämän suostumuksella.

Tilitiedot kertovat hakijan taloudesta paljon.

”Hakijalla voi olla muitakin säännöllisiä tuloja kuin palkka tai eläke, esimerkiksi vuokratulot. Myös toistuvia menoja, kuten verkkokauppaostoksia tai vaikkapa kuntosalimaksuja on usein enemmän kuin tulemme itse edes ajatelleeksi. Pankkitilin tapahtumat kertovat aidosti kokonaisuudesta eli siitä, kuinka paljon taloudessamme rahaa jää niinsanotusti viivan alle”, kehitysjohtaja Reetta Sinelampi Suomen Asiakastieto Oy:stä huomioi.

”Tätä tietoa voi nyt hyödyntää maksuvaralaskennassa, kun olemme avanneet yhteyden kaikkiin pankkeihin ja luotonmyöntäjiin yhdellä integraatiolla luotettavasti ja turvallisesti”, Sinelampi jatkaa.

Suomen Asiakastieto Oy:n tarjoama palvelu mahdollistaa tilitietojen hyödyntämisen maksukyvyn arvioinnissa luottoa myönnettäessä ja muissa kuluttajalle itselleen lisäarvoa tuovissa palveluissa.

”On tärkeä ymmärtää, että tilitietoja ei koskaan käytetä ilman henkilön omaa suostumusta. Kuluttaja toimii prosessissa kapteenina ja määrittää itse suostumuksellaan tietojensa käytön ja pääsyn niihin. Esimerkiksi luottoa hakeva kuluttaja pääsee jatkossa huomattavasti helpommalla, kun hän voi antaa luotettavalle luotonmyöntäjälle luvan tarkistaa tilitietonsa suoraan pankista”, Reetta Sinelampi painottaa.

Lisätietoa Asiakastiedon PSD2-ratkaisusta

Kehitysjohtaja Reetta Sinelampi, puh. 050 368 0120, reetta.sinelampi@asiakastieto.fi

Liitteet

Yhteyshenkilöt

Väliaikaiskuva

Mediayhteydet

Lehdistökontakti

markkinointitiimi@asiakastieto.fi