Vastuullinen yritys

Tee vastuullisuudesta osa yrityksesi arkea


Mihin kaikkeen yrityksen vastuullisuus todellisuussa vaikuttaa? Miten siitä voi tehdä läpinäkyvää ja luoda vastuullisuudesta tehokas kilpailutekijä? Asiakastieto kerää yritysten vastuullisuustietoa julkisista sekä yksityisistä lähteistä. Datan perusteella vastuullisuuteen liittyviä rikkomuksia on vuosittain noin 400 yrityksessä. Tunnetko sinä sidosryhmiesi vastuullisuudesta tarpeeksi?

Jätä yhteydenottopyyntö

Näytä luotettavuutesi

Raportoimalla oman yrityksesi vastuullisuudesta tuet samalla vastuullista yhteiskuntaa. EU-taksonomia listaa ympäristön kannalta kestäviä taloudellisia toimia ja yritysten raportointivelvollisuus tulee laajenemaan taloudellisten tietojen lisäksi myös siihen mitä yritys tekee ympäristövastuuseen liittyen. 

Vältä mainehaittaa

Tiesitkö, että kumppanisi ympäristörikos voi aiheuttaa myös sinun yrityksellesi mainehaittaa? Tekemällä vastuullisia hankintoja ja tarkistamalla kumppanien vastuullisuustiedot säännöllisesti vähennät mainehaitan riskiä.

Luo kilpailuetua

Sidosryhmät, asiakkaat ja rahoittajat ovat entistä kiinnostuneimpia yrityksen vastuullisuudesta. Läpinäkyvyys luo kilpailuetua yrityksellesi silloin mm. rahoitusta hakiessasi, osallistuessasi kilpailutuksiin tai vaikka rekrytoidessasi uutta henkilökuntaa.

ESG-raportti

Asiakastieto kerää yritysten vastuullisuustietoa julkisista ja yksityisistä lähteistä. Vastuullisuusraportista löytyvät ESG-tietojen lisäksi yritykselle langetetut rikostuomiot, seuraamus- ja laiminlyöntimaksut. ESG on lyhenne, joka tarkoittaa yritysten ympäristö- ja yhteiskuntavastuuta sekä hyvää hallintotapaa. 

ESG-raportin avulla selvität liittyykö liiketoimintaan muun muassa maineriskiä ja voit arvioida tämän kautta mahdollisen yhteistyön pohjaa. Suppeampi ESG-tarkastusraportti kertoo yhteenvedon yrityksen vastuullisuuden tilasta ja antaa selkeät ja helposti luettavat tiedot jatkotoimia varten. 

ESG-raportit verkkokaupasta

Katso malliraportti, ESG-raportti Katso malliraportti, ESG-tarkastusraportti

ESG-palvelu

ESG-palvelu on Asiakastiedon maksuton verkkopalvelu, jonka avulla voit raportoida yrityksesi ESG-tiedot helposti ja turvallisesti. Vastuullisena yrityksenä erotut positiivisesti alan muista toimijoista. ESG-tietoja käytetään asiakkaisiin ja kumppaneihin liittyvien vastuullisuusriskien arvioitiin ja tunnistamiseen. ESG-palvelu edistää läpinäkyvää yritystoimintaa ja parantaa vastuullisesti toimivien yritysten kilpailukykyä. ESG-tietoja käyttävät mm. pankit, rahoittajat ja vakuutusyhtiöt. Raportoimalla tiedot autat yritystäsi erottautumaan positiivisesti kilpailijoistasi, menestymään tarjouskilpailuissa sekä saamaan rahoitusta ja vakuutuksia paremmilla ehdoilla tulevaisuudessa. ESG-tiedot tulevat näkymään Asiakastiedon ESG-raportilla, joka tarjoaa luotettavaa ja puolueetonta tietoa yritysten vastuullisuudesta kaikista suomalaisista yrityksistä.

Tutustu ESG-palveluun

CO2-laskuri

Asiakastiedon uudella CO2-laskurilla selvität yrityksenne liiketoiminnasta aiheutuvat kasvihuonekaasupäästöt helposti, nopeasti ja kustannustehokkaasti. CO2-laskuri perustuu kansainväliseen GHG-protokollaan ja kattavaan päästötietokantaan. Laskurilla pystyy selvittämään yrityksen suorat päästöt (scope 1), ostoenergian päästöt (scope 2) sekä jätteisiin ja liikematkustamiseen liittyvät scope 3 -päästöt. CO2-laskuri on toimialariippumaton palvelu, joten se sopii pienistä pk-yrityksistä aina pörssiyrityksiin.

Osta laskuri käyttöösi ESG-palvelusta

anchor

 

Ota yhteyttä

Haluatko kuulla lisää yrityksen vastuullisuudesta ja siitä, miten Asiakastieto voisi auttaa yritystäsi hyödyntämään vastuullisuutta liiketoiminnassasi? Jätä yhteystietosi, niin asiantuntijamme ottaa yhteyttä sinuun mahdollisimman pian.

Täytä yhteystietosi

Usein kysyttyjä kysymyksiä

EU-taksonomia, eli EU:n kestävän rahoituksen luokittelujärjestelmä, listaa ympäristön kannalta kestäviä taloudellisia toimia. Asetuksen tavoitteena on ohjata rahoitusta kestäviin investointeihin ja antaa yhtenäiset ohjeet siitä, mitä kestävyys tarkoittaa eri toimialoilla. ESG-palvelu auttaa ymmärtämään miten yritysten raportointivelvollisuus tulee laajenemaan taloudellisten tietojen lisäksi myös siihen mitä yritys tekee ympäristövastuuseen liittyen. Tämä raportointivelvollisuus koskee jo nyt kaikkia pörssilistattuja yrityksiä ja 1.1.2022 alkaen raportointivelvollisuus tulee koskemaan myös listaamattomia isoja yrityksiä. Lue lisää taksonomiasta

ESG lyhenne tulee englannin kielestä ja se tarkoittaa yrityksen ympäristövastuuta, sosiaalista vastuuta ja hyvää hallintotapaa (E=Environmental responsibility, S=Social responsibility, G=Corporate Governance).

Kyselyyn vastaaminen auttaa yritystäsi erottautumaan positiivisesti muista toimijoista saman toimialan sisällä ja auttaa saamaan rahoitusta paremmilla ehdoilla tulevaisuudessa.

Tiedot tulevat näkymään Asiakastiedon ESG-raportilla, joka sisältää yrityksesi ympäristövastuuseen, sosiaaliseen vastuuseen ja hallintotapaan liittyviä tietoja.

CO2-laskuri helpottaa yrityksiä selvittämään päästönsä itse. CO2-laskurilla yritykset voivat selvittää niiden toiminnasta aiheutuvat kasvihuonekaasupäästöt helposti, nopeasti ja kustannustehokkaasti. Laskuri perustuu kansainväliseen GHG-protokollaan ja kattavaan päästötietokantaan.

CO2-laskurilla pystyy selvittämään yrityksen suorat päästöt (scope 1), ostoenergian päästöt (scope 2) sekä jätteisiin ja liikematkustamiseen liittyvät -päästöt (scope 3). CO2-laskuri on toimialariippumaton palvelu, joten se sopii pienistä pk-yrityksistä aina pörssiyrityksiin.

Yritysten CO2-laskennasta ratkaisu taistelussa ilmastonmuutosta vastaan

Blogi Euroopan Unionin säätämän CSRD-direktiivin myötä vastuullisuusraportointi ja yrityksen hiilijalanjälkeen liittyvä luotettavan datan kerääminen‘...‘

Asiakastiedon CO2-laskuri demokratisoi yritysten päästölaskennan

Uutinen EU:n kestävyysraportointidirektiivin (CSRD) myötä yhä suuremmalle osalle yrityksistä tulee velvollisuus kerätä dataa toimintansa vastuullisuudesta ja‘...‘

Asiakastiedon vastuullisuustutkimus: 36 000 yrityksen ESG-tiedoissa on huomautettavaa

Artikkeli Suomalaisten yritysten toiminta on pääosin vastuullista, sillä vain noin 5 prosentilla eli 36 000 yrityksellä on ESG-tiedoissaan jotain‘...‘