Asiakastieto Media

Asiakastiedon analyytikot nauttivat loputtomasta datavirrasta: ”Ei ole kahta samanlaista päivää”

Artikkeli15.03.2022

Asiakastiedon analyytikot nauttivat loputtomasta datavirrasta: ”Ei ole kahta samanlaista päivää”

Kirsi Tuominen ja Ville Mäkinen ovat osa kuuden hengen mallinnustiimiä, jolla on suuri vastuu. Asiakkaan pitää pystyä luottamaan tietoon.

Kuuden hengen mallinnustiimi on Asiakastiedon datanmurskauksen sydän. Ja jalostettavaa dataa riittää.

Asiakastiedon tietokannasta ladataan vuosittain miljoonia kertoja dataa ja raportteja, joiden avulla asiakasyritykset tarkastavat esimerkiksi yritysten ja kuluttajien maksukyvyn. Mallinnustiimi vastaa siitä, että tiedot ovat oikein.

– Meidän työmme on kehittää ja ylläpitää nykyisiä palveluja, mutta samalla luomme yhdessä myös uusia. Joskus eteen saattaa tulla yksittäisiä kysymyksiä asiakkailta tai muita ad hoc -selvityksiä, kiteyttää Senior Data Scientist Kirsi Tuominen työnkuvansa.

Iso vastuu edellyttää arjessa tarkkuutta ja huolellisuutta.

Jokaisessa kehitysprojektissa on paljon eri työvaiheita, kuten projektin alkumäärittely, dokumentointi, erilaisten tutkimusten läpikäynti, datan kerääminen ja yhdistäminen, koodareiden ohjeistaminen sekä mallinnus.

Asiakastieto kerää uniikkia dataa itse, mutta hankkii sitä myös julkisista lähteistä. Sen lisäksi dataa ostetaan ulkopuolelta ja kerätään esimerkiksi yrityksiltä itseltään.

– Käynnistimme jo viime keväänä Rating Alfan kehitysprojektin. Sen taustalla on viisi erilaista tilastollista mallia, joita päivitämme. Lopputuloksena lukujen painoarvot vastaavat paremmin nykyhetkeä ja joitakin asioita yksinkertaistetaan. Tuotteesta tulee jatkossa selkeämpi asiakkaalle, Tuominen kertoo.

LUE LISÄÄ: Rating Alfa on luottokelpoisuusraportti, jossa yhdistyvät yrityksen maksutapa-, tausta- ja taloustiedot.

Aina jää jotain hampaankoloon

Kirsi Tuomisen kollega, Senior Data Scientist Ville Mäkinen nauttii siitä, että työssä oppii koko ajan uutta.

– Me voimme aina parantaa siitä, mitä olemme saaneet aikaiseksi. Jotain jää hampaankoloon, eikä saman aineiston pyörittäminen tylsistytä. Päinvastoin se pitää mielen virkeänä.

Senior Data Scientist Ville Mäkinen

Senior Data Scientist Ville Mäkinen

Mäkinen on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri ja tilastotieteilijä. Hän kävi välillä toisen työnantajan palveluksessa, mutta palasi takaisin Asiakastietoon.

– Täällä on sen verran hyvä porukka, että kannatti tulla takaisin.

Haluatko töihin Asiakastietoon? Katso avoimet paikat: Töihin meille

Tilastotieteilijäksi kouluttautunut Kirsi Tuominen on ollut niin ikään vuosikausia Asiakastiedossa töissä. Analyytikkoa motivoi hyvä tiimi ja yhteishenki.

Hänen mukaansa Asiakastiedon mallinnustiimin jäseneltä edellytetään mallinnustaitojen lisäksi uteliaisuutta ja rohkeutta testata erilaisia vaihtoehtoja. Myös numeroista pitää olla kiinnostunut.

– Työ on todella vaihtelevaa. Koskaan ei ole kahta samanlaista päivää tai projektia. On hienoa nähdä, mihin ja millä tavalla Asiakastiedon palveluja oikeasti käytetään, Tuominen sanoo.

Tutustu tarkemmin: Asiakastiedon data ja luokitukset auttavat asiakkaita miljoonissa päätöksissä vuosittain

Liitteet

Yhteyshenkilöt

Ville Kauppi

Ville Kauppi

Lehdistökontakti

PR and Communications Manager

ville.kauppi@asiakastieto.fi

+358102707504