Asiakastieto Media

ASIAKASTIEDON DATAKATSAUS: Konkurssihakemukset 14 % kasvussa

Tiedote30.03.2020

ASIAKASTIEDON DATAKATSAUS: Konkurssihakemukset 14 % kasvussa

Viikolla 13 tehtiin 46 uutta konkurssihakemusta. Yhteensä hakemuksia on tänä vuonna Asiakastiedon mukaan tehty 839 eli noin 14 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Hakemukset ovat kohdistuneet 770 eri yritykseen. Tuore tilastopaketti löytyy liitteestä.

”Koronaepidemia ei ainakaan vielä näytä aiheuttaneen piikkiä konkurssihakemuksiin. Myös yrityssaneeraushakemusten määrä on viimevuotisella tasolla”, toteaa liiketoimintajohtaja Jouni Muhonen Asiakastiedosta.

Oikeusministeriö tiedotti viime perjantaina valmistelevansa esitystä ns. maksukyvyttömyysolettaman tilapäisestä poistamisesta konkurssilaista. Tämä estäisi konkurssihakemuksen käytön perintäkeinona silloin, kun velallisen maksukyvyttömyys johtuu esim. koronaepidemiasta ja sen voidaan arvioida olevan tilapäistä. Asiakastiedon mukaan muutos voi toteutuessaan vaikuttaa konkurssihakemusten määrään.

Yritysten saamat tratta-maksuhäiriömerkinnät ovat tänä vuonna olleet kasvussa. Viikolla 13 Asiakastieto rekisteröi noin 6 600 trattamerkintää, mikä on korkein yhden viikon määrä tarkastelujaksolla 2018-2020.

Lisätietoa: Liiketoimintajohtaja Jouni Muhonen, puh. 010 2707 408, jouni.muhonen@asiakastieto.fi

Liitteet

Yhteyshenkilöt

Väliaikaiskuva

Mediayhteydet

Lehdistökontakti

markkinointitiimi@asiakastieto.fi