Asiakastieto Media

DATAKATSAUS, viikko 11: Konkurssihakemukset lähes 50% kasvussa

Tiedote22.03.2021

DATAKATSAUS, viikko 11: Konkurssihakemukset lähes 50% kasvussa

Viikolla 11 konkurssiin haettiin 69 yritystä eli kasvua vuoden 2020 vastaavaan viikkoon kertyi 47 prosenttia. Muutos on alkuvuoden viikoista selvästi suurin, sillä tähän saakka merkittävää kasvua on nähty vain viikolla 8, kertoo Asiakastiedon Datakatsaus. Tänä vuonna konkurssiin on haettu yhteensä 594 yritystä (-14%).

Konkurssiin on haettu kymmenkunta vähintään 10 miljoonan euron liikevaihdosta aiemmin raportoinutta yritystä. Tuorein näistä on viikolla 11 konkurssiin itse hakeutunut Karhulan Valimo Oy, jonka viimeisin ilmoitettu liikevaihto oli 13,4 miljoonaa euroa. Yritys työllisti 84 henkilöä. Vuoden suurin vararikko toistaiseksi on heti tammikuussa konkurssiin hakeutunut Pallas Rakennus Etelä-Suomi Oy, jonka liikevaihto oli yli 53 miljoonaa euroa.

Konkurssihakemuksia voi seurata Asiakastiedon Päivän konkurssit -listauksesta.

Konkurssiin hakemista rajoittanut tilapäinen lakimuutos päättyi tammikuun lopussa, ja tämä alkaa vähitellen näkyä hakemusten määrässä. Samalla voimaan astui kuitenkin uusi väliaikainen, ns. maksukyvyttömyysolettamaa pidentävä laki, joka on voimassa syyskuun loppuun asti. Lain mukaan konkurssiuhkaisen maksukehotuksen noudattamatta jättäminen muodostaa maksukyvyttömyysolettaman vasta, jos velallisyritys ei ole 30 päivän kuluessa velkojan maksukehotuksesta maksanut selvää ja erääntynyttä saatavaa. Tavallisesti maksuaika on viikko.

Lisätietoa: Mediakontakti Ville Kauppi, 010 270 7504, ville.kauppi@asiakastieto.fi

Liitteet

Yhteyshenkilöt

Väliaikaiskuva

Emmi Paajanen

Lehdistökontakti

PR & Content Specialist

emmi.paajanen@asiakastieto.fi

+358451238804