Asiakastieto Media

Huolehdi tiedoistasi ja varmista itsellesi joulurauha

Blogi19.12.2018

Huolehdi tiedoistasi ja varmista itsellesi joulurauha

Jouluna on hyvä hetki hiljentyä toviksi miettimään omia henkilötietoja sekä niiden turvaamista. Aihetta voi lähestyä esimerkiksi seuraavalla kysymyspatteristolla:
• Tuliko osallistuttua some-kilpailuun, jonka järjestäjä on enemmän tai vähemmän epäilyttävä?
• Katosiko henkilöllisyystodistuksesi vuoden vieriessä?
• Tuhositko henkilökohtaiset paperit tai postit aina huolellisesti ennen niiden paperinkeräykseen vientiä?
• Löytyykö postilaatikostasi joulukorttien lisäksi lukko?
• Kilkattiko hälytyskellot muuten henkilötietoihin liittyen?

Identiteettivarkaudet ovat jatkuvasti kasvava rikollisuuden muoto. Rikolliset keksivät yhä mielikuvituksellisempia tapoja kerätä ja hyödyntää toisten ihmisten henkilötietoja. Perinteinen ja taloudellisesti vahingollisin tapa on pyrkiä tekemään luotollisia hankintoja toisen henkilön tiedoilla. Esimerkkinä tällaisesta on laskulla tuotteiden ostaminen, jossa tuote päätyy pitkäkyntisiin käsiin, eikä laskua ole tarkoituskaan maksaa.

Tällaisien petoksien varalta Asiakastieto on rakentanut Minun Omatietoni -palvelun, jonka avulla voi seurata omia tietoja sekä niiden käyttöä. Saat heti ilmoituksen*, kun tietojasi käytetään esimerkiksi luotonhakuun tai ostetaan tuotteita laskulla. Se on hyvä tapa turvata oma mielen- ja joulun rauha.

Jouluterveisin
Heikki Ruponen

*Minun omatietoni -palvelu ilmoittaa luottotietokyselyistä, jotka tehdään Asiakastiedon luottotietorekisteristä. Palvelu kattaa valtaosan kuluttajista tehdyistä luottotietokyselyistä.

Liitteet

Yhteyshenkilöt

Ville Kauppi

Ville Kauppi

Lehdistökontakti

PR and Communications Manager

ville.kauppi@asiakastieto.fi

+358102707504