Asiakastieto Media

Jokainen nuori on talousoppinsa ansainnut

Blogi11.04.2018

Jokainen nuori on talousoppinsa ansainnut

Tuore Nuorisobarometri paljasti asian, joka on tuttu juttu TarkkaFyrkka*-tunteja pitäneelle: nuoret eivät koe saavansa talousopetusta koulussa. Sen sijaan oppia saadaan enemmän koulun ulkopuolelta.

Suomalainen koulujärjestelmä on laadukas ja lähtökohtaisesti tasa-arvoinen. Se on pohja, joka antaa mahdollisuuksia puuttua yhteiskunnan polarisoitumiseen. On tärkeää, että nuori saa ajoissa laadukasta tietoa oman talouden hoidosta, jotta sitä oppia ei tarvitse sitten hakea myöhemmin kovimman kautta.

Väitän, että korkeasti koulutetut opettajat ovat parempia ja luotettavampia opin kaatajia kuin kaveripiiri, internet tai jopa koti. Tämän takia olen enemmän huolissani kuin iloinen siitä, että nuoret keräävät talousoppinsa koulun ulkopuolelta. En toki kiellä, etteikö kodista voi saada laadukasta talousoppia, mutta sen varaan en haluaisi laskea. Toiset saavat hyvää oppia, toiset eivät ja jotkut saavat suorastaan surkean esimerkin omasta taloudesta huolehtimiseen.

TarkkaFyrkka-tunnit eivät tietenkään isossa mittakaavassa nuorison talousongelmia ratkaise. Ei ole tarkoituskaan. Tarkoitus on antaa esimerkki siitä, miten oman taloudenhallintaa voi opettaa. Koska palaute jokaisena vuotena on ollut pääasiassa positiivista, olemme olleet oikealla tiellä.

Pari viime vuotta olemme rakentaneet tunnit Nuorten Akatemian kanssa, mikä on tehnyt TarkkaFyrkka-paketista paremman ja nuorille helpommin lähestyttävän. Tärkeää on saada sanaa leviämään, jotta opetussuunnitelmissa osataan ottaa huomioon talouskasvatuksen tärkeys. Jokainen nuori on talousoppinsa ansainnut.

Lisätietoa TarkkaFyrkka2018-sivustolta

Suomen Asiakastieto Oy:n TarkkaFyrkka-mies
Heikki Ruponen

*TarkkaFyrkka on alun perin Suomen Asiakastieto Oy:n kehittämä hanke. TarkkaFyrkka-tilaisuuksia on pidetty vuodesta 2011 ja niihin on osallistunut tuhansia nuoria. Tunneilla kerrotaan mm. luottotiedoista, maksuhäiriöistä sekä oman talouden hallinnasta. Tänä vuonna kohderyhmänä ovat lukiot ja ammattioppilaitokset, jotka piirtävät TarkkaFyrkka-työpajoissa sarkakuvia aihealueeseen liittyen.

Liitteet

Yhteyshenkilöt

Väliaikaiskuva

Emmi Paajanen

Lehdistökontakti

PR & Content Specialist

emmi.paajanen@asiakastieto.fi

+358451238804