Asiakastieto Media


Selvitä yritysriskit kännykälläsi

Artikkeli03.12.2021

Selvitä yritysriskit kännykälläsi

Asiakastieto Yrityshaku -mobiilisovellus on erittäin kätevä tapa tarkastaa yrityksen ja sen vastuuhenkilöiden taustat. Sovelluksen selkeiden tietojen avulla voit tehdä turvallisia päätöksiä. 

Voit tustua ja hankkia Asiakastieto Yrityshaku -sovelluksen täältä.

Kokosimme kolme vinkkiä, joilla hallitset riskiä helposti ja edullisesti:

Selvitä perustiedot 

  • Katso yhteystiedot, yrityksen ikä ja koko (henkilöstö, liikevaihto)
  • Tutki yritystoiminnan kannattavuuden ja vakavaraisuuden tunnuslukuja, kuten liikevaihtoa, liikevoittoa-/tappiota-%, omavaraisuusastetta ja henkilöstömäärää sekä näiden tietojen muutossuuntaa edelliseen tilikauteen verrattuna. 
  • Kiinnitä huomiota perustamisvuoteen, koska tuoreeseen yritystoimintaan liittyy usein korkea riski.

Tarkista Riskiarvio

  • Tutustu mahdollisiin maksuhäiriöihin (kpl, päivämäärä ja yhteissumma), maksutapaan, vakavaraisuuteen, kannattavuuteen sekä toimialan riskijakaumaan. 
  • Jos tiedot ovat punaisella, liittyy luotollisten sopimuksen tekemiseen suuri riski (esim laskulla myynti)

Tutustu vastuuhenkilöihin

  • Katso toimitusjohtaja, hallituksen jäsenet ja prokuristit (nimenkirjoittajat). Erityisesti silloin, kun yritys on hiljattain perustettu, kannattaa selvittää, millaisissa muissa yrityksissä vastuuhenkilöt ovat olleet mukana tai ovat edelleen. Tämä antaa paremman kokonaiskuvan vastuuhenkilöistä ja koko yrityksestä.
  • Jos vastuuhenkilöillä on kytköksiä riskialtiisiin yrityksiin, kannattaa asia ottaa vakavasti ja harkita jopa kaupasta kieltäytymistä. Vilunkiin sortuneilla on taipumus toistaa samoja tapoja uusissa yrityksissään. 

Yli 40 000 suomalaisella yrityksellä on maksuhäiriöitä

Suomalaisista yrityksistä yli 40 000 on vähintään yksi maksuhäiriö. Yksittäinen ja hoidettu maksuhäiriö ei välttämättä ole este sopimukselle, mutta yrityksen taloudelliseen tilanteeseen kannattaa aina kiinnittää huomiota, jotta vältät turhia riskejä. Asiakastieto Yrityshaku -sovellus on erittäin hyvä tapa selvittää nopeasti yrityksen taloudellinen tilanne. 

Tutustu Asiakastieto Yrityshaku appiin tästä

 

Liitteet

Yhteyshenkilöt

Ville Kauppi

Ville Kauppi

Lehdistökontakti

PR and Communications Manager

ville.kauppi@asiakastieto.fi

+358102707504