Asiakastieto Media

Tiedätkö, onko asiakkaallasi maksuhäiriöitä? Näin selvität yrityksen luottotiedot ulkomailta

Uutinen29.08.2022

Tiedätkö, onko asiakkaallasi maksuhäiriöitä? Näin selvität yrityksen luottotiedot ulkomailta

Asiakastiedon Comprehensive-luottoraportti ulkomailta sisältää reaaliaikaisen ja yhdenmukaisen tiedon yritysten luottokelpoisuudesta.

Yrityksen luottotiedot ulkomailta ovat kriittisiä kansainvälistä kauppaa käyville yrityksille. 

Suomeen verrattuna ulkomaisten asiakasyritysten maksukyky ja -halu vaihtelee paljon, ja myyntisaatavien kotiuttaminen on tärkeä osa riskienhallintaa. Samalla suurin osa lähes 20 000 suomalaisesta vientiyrityksestä myy tuotteita tai palveluja laskua vastaan ilman suojamekanismeja.

Asiakastiedon ulkomaanpalveluista vastaava tuoteomistaja Sari Koivistoinen kannustaa jokaista viejää tarkastamaan ulkomailla toimivien asiakkaidensa luottokelpoisuuden. 

Ulkomaan Comprehensive-luottoraportin tavoitteena on tarjota niin kattavasti tietoa, että luottopäätös on mahdollista tehdä pelkän raportin perusteella. Raportti on reaaliaikainen, luotettava ja tieto eri maiden välillä on yhdenmukaistettu mahdollisimman pitkälle, hän vahvistaa.

Comprehensive-luottoraportista selviävät muun muassa asiakkaan yritysprofiili, taloustiedot, liiketoiminnan kehityksen suunta, vastuuhenkilöiden taustat ja maksukäytös. 

Yritys pisteytetään asteikolla nollasta sataan. Luottokelpoisuusluokka on erinomainen, jos pisteet ovat 75–100. Raporttia on helppo tulkita, sillä Asiakastiedolla on samankaltainen Rating-järjestelmä käytössä Suomessa.

– Myös muutoksia luottokelpoisuudessa on syytä valvoa. Näin vientiyritys pysyy koko ajan ajan tasalla asiakkaidensa maksukyvystä. Järjestelmä havaitsee käänteen heti ja hälytys tulee automaattisesti sähköpostiin, Koivistoinen sanoo.

Raportteja saatavilla 35 maasta online-palveluna.

Ulkomaan Rating-tiedon kerääjiin eli Business Information Group Networkiin kuuluvat johtavat yritys- ja luottotietoa tarjoavat toimijat eri maista. 

Raportteja on tarjolla 35 maasta. Euroopan maat ovat hyvin edustettuna, ja lisäksi mukana ovat myös Yhdysvallat ja Kiina. Maakattavuutta ja palvelua parannetaan jatkuvasti. 

Kaikkialta maailmasta on saatavilla tietoa erillisellä toimeksiannolla. Nopeimmillaan raportit toimitetaan 1–4 työpäivässä.

– Kunkin maan luokitusmalli huomioi paikalliset olosuhteet, jotka jokainen verkostossa oleva kumppani on määritellyt. Tiedon laatu on erittäin korkea. Raporteissa on mukana niin julkista kuin uniikkia tietoa yrityksistä, Koivistoinen kertoo.

Venäjän sotatoimet Ukrainassa ovat lamauttaneet kaupankäynnin molempien maiden kanssa. Kauppa Venäjälle on jäissä pakotteiden takia, mutta riskit ovat kasvaneet myös Ukrainan-kaupassa.

– Esimerkiksi ukrainalaisista yrityksistä emme muodosta tällä hetkellä luokituksia, mutta luottorajat arvioidaan edelleen. Seuraamme tilannetta aktiivisesti, mutta kehotamme vientiyrityksiä varovaisuuteen, Koivistoinen kertoo.
   

Fakta: Asiakastiedon ulkomaanpalvelut

Asiakastieto tarjoaa ulkomaisista yrityksistä kattavia Rating-raportteja luottopäätöksen tueksi. Valvontapalvelun avulla yritys saa asiakkaansa luottokelpoisuuden muutoksesta heti tiedon.

Rating-raportti pisteyttää yrityksen luottokelpoisuuden. Lisäksi raportista selviävät yrityksen ikä, toimiala, henkilöstömäärä, oma pääoma, liikevaihto, nettotulos, rahoitusomaisuus, yleinen maine, liiketoiminnan kehitys, vastuuhenkilöiden taustat ja maksuhäiriöt.

Yritysraportteja on saatavilla tällä hetkellä 35 maasta online-palveluna. Luottoluokitus on yhdenmukaistettu mahdollisimman pitkälle näiden maiden välillä. Erillisellä toimeksiannolla raportti on tilattavista myös muista maista.

Kattavan Comprehensive-raportin lisäksi Asiakastiedolla on ulkomaisista yrityksistä raportteja eri tarpeisiin. Risk Check -raportti antaa taustatietoa matalariskistä päätöksentekoa varten, Company Profile sisältää perustiedot, yhteystiedot ja yrityksen kuvauksen.

Tutustu tarkemmin: Asiakastiedon palvelut kansainväliseen kauppaan

Liitteet

Yhteyshenkilöt

Väliaikaiskuva

Emmi Paajanen

Lehdistökontakti

PR & Content Specialist

emmi.paajanen@asiakastieto.fi

+358451238804