Asiakastieto Media

Varatoimitusjohtaja Heikki Koivula: Taidehallin talousvaikeudet eivät tulleet yllätyksenä velkojille

Uutinen21.06.2017

Varatoimitusjohtaja Heikki Koivula: Taidehallin talousvaikeudet eivät tulleet yllätyksenä velkojille

Helsingin Taidehallin Säätiön johtaja Jan Förster kertoo Kauppalehdessä 20.6.2017 saaneensa tiedon johtamansa säätiön maksuvaikeuksista itsekin vasta lehdestä lukemalla. Protestilistalla säätiön käyttämä kiinteistöhuoltoyhtiö peri runsaan 14 000 saatavia. Syyksi maksun viivästymiseen johtaja selvittää kirjanpitojärjestelmän vanhentuneet tiedot laskujen hyväksymisketjussa. Jo samassa jutussa Förster vakuuttaa, että nyt maksut on maksettu ja asiat kunnossa.

Nyt on pakko todeta, että jos johtajalle itselleen maksurästit tulivat yllätyksenä, ovat säätiön velkojat luultavasti olleet asioista paremmin perillä jo pitkään. Helsingin Taidehallin Säätiöllä on Suomen Asiakastieto Oy:n tietokannassa tällä hetkellä (21.6.2017) yhteensä 22 maksuhäiriömerkintää, joista ensimmäinen on rekisteröity 7.3.2016 eli reippaasti yli vuosi sitten. Kyselytiedoista ilmenee, että muut tahot ovat kyselleet meiltä Taidehallin luotto- ja yritystietoja puolen vuoden kuluessa lähes sata kertaa. Taidehalli on myös noin 15 valvontakannassa, mikä tarkoittaa sitä, että tieto sen luotto- tai yritystiedoissa tapahtuvista muutoksista, esimerkiksi juuri näistä maksuhäiriömerkinnöistä, lähtee tietoja valvoville tahoille välittömästi.

Valveutuneille velkojille ja yhteistyökumppaneille yritysten tai säätiöiden maksuvaikeudet eivät siis tule yllätyksenä – olisi näiden organisaatioiden johtajien omankin edun mukaista varmistaa, että ovat itse asioistaan edes yhtä hyvin selvillä, mieluiten toki askeleen edellä.

Heikki Koivula

Varatoimitusjohtaja

Suomen Asiakastieto Oy

Yhteyshenkilöt

Väliaikaiskuva

Mediayhteydet

Lehdistökontakti

markkinointitiimi@asiakastieto.fi