Asiakastieto Media

Varaudu identiteettivarkauksia vastaan - vietä joulu rauhassa

Uutinen07.12.2020

Varaudu identiteettivarkauksia vastaan - vietä joulu rauhassa

Vuosi 2020 on tarjonnut meille monta ikävää yllätystä. Koronan lisäksi loppuvuonna paljastui Suomessa vakava tietomurto, jonka takia iso määrä henkilötunnuksia joutui vääriin käsiin. Tapauksen laajuus ja törkeys sai monen miettimään omien henkilötietojensa turvaa ja miten niitä voisi suojata vastaavien tietomurtojen varalta.

Omia henkilötietojaan voi suojata identiteettivarkauksia vastaan omalla tarkkaavaisuudella. Asiakastieto on lisäksi kehittänyt avuksi palveluita, joiden avulla henkilön on mahdollista seurata ja suojata henkilötietojaan sekä vaikeuttaa niiden väärinkäyttöä huomattavasti. Esittelemme seuraavaksi turvapalvelumme.

Minun Omatietoni -turvapalvelulla huomaat, jos tietojasi käytetään väärin

Minun Omatietoni -palvelun avulla seuraat luottotietojasi sekä niiden käyttöä. Palvelun käyttäjänä saat heti ilmoituksen, kun luottotietojasi kysytään Asiakastiedosta. Jos saat ilmoituksen yllättäen ja epäilet tietojesi päätyneen vääriin käsiin, voit toimia nopeasti ja rajata merkittävästi sinulle tapauksesta aiheutuvaa haittaa. Palveluun sisältyy myös tukipalvelu, johon voit olla tällaisessa tapauksessa yhteydessä.

Henkilötietoja käytetään väärin myös kiusaamistarkoituksissa. Siksi palveluun sisältyy myös Nettihäirikkötuki-ominaisuus. Tukiryhmämme auttaa poistamaan julkisesta verkosta henkilöä tai hänen lapsiaan koskevaa ei toivottua materiaalia, kuten herjaavia kommentteja, väärennettyjä profiileita tai muuta kiusaamistarkoituksessa levitettyä materiaalia.

Palvelusta on saatavilla sekä ennakkoon maksettava edullinen vuosipaketti (59,40€) sekä kuukausittain veloitettava tilaus (7,90 €/kk). Kuukausipaketti on hyvä tapa tutustua palveluun.

Oma luottokielto -turvamerkintä (OLK) auttaa, jos tietosi ovat jo väärissä käsissä

Oma luottokielto -turvamerkintä on tarkoitettu erityisesti tilanteisiin, jossa henkilötietojen epäillään tai tiedetään joutuneen vääriin käsiin. Kun henkilö on asettanut Oma luottokielto -turvamerkinnän, näkyy merkintä Asiakastiedosta hänestä tehdyissä luottotietokyselyissä. Pääsääntöisesti havaittu OLK- turvamerkintä pysäyttää automaattisen luottoprosessin, jonka jälkeen henkilötiedot selvitetään tarkemmin.

Oma luottokielto -turvamerkintä on voimassa kerralla 2 vuotta ja sen hinta on 19,95€. Merkinnän voi itse poistaa, jos sitä ei koe enää tarvitsevansa.

Vuosi kääntyy kohti loppuaan ja joulu koputtaa jo pian oven takana. Nyt on hyvä hetki pohtia omia henkilötietojaan sekä niiden suojaamista, jotta jouluna voi keskittyä itselleen tärkeisiin asioihin, kuten läheisiin ihmisiin.

Liitteet

Yhteyshenkilöt

Väliaikaiskuva

Mediayhteydet

Lehdistökontakti

markkinointitiimi@asiakastieto.fi