Asiakastieto Media

Varmista, että hän on se oikea!

Blogikirjoitus22.09.2017

Varmista, että hän on se oikea!

Sopivalta tuntuvia ehdokkaita voi olla jonoksi asti, mutta mistä tunnistaa luotettavan vuokralaisen? Asunnon vuokraaminen on vuokranantajalle sijoitustoimintaa, josta haetaan tuottoa. Kun vuokralainen jättää vuokrat maksamatta, ei tuottoa kartu. Siksi onkin ensiarvoisen tärkeää selvittää potentiaalisen vuokralaisen luottotiedot ennen vuokrasopimuksen solmimista.

Luottotietojen tarkoitus on antaa tietoa henkilön taloudellisesta tilanteesta. Luottotiedoissa näkyvän maksuhäiriömerkinnän syyt voivat olla moninaiset ja se saattaa kertoa pitkittyneistä maksuvaikeuksista. Maksuhäiriömerkintä on merkki siitä, että henkilö ei ole suoriutunut velvoitteistaan ja velkoja on joutunut perimään saataviaan oikeusteitse. Kun vuokralaisen talous on epätasapainossa, voi vuokran maksaminen olla vaikeaa. Vuokranantajan onkin tärkeää selvittää maksuhäiriön tuoreus ja velan määrä, jotka selviävät henkilön luottotiedoista. Maksuhäiriömerkintä ei automaattisesti tarkoita huonoa vuokralaista, mutta tällöin vuokranantaja voi yrittää varmistaa vuokratulon asettamalla vuokrasopimukseen ehtoja, kuten pyytää korkeampaa vuokravakuutta, vaatia vuokratakaajan tai solmia alkuun sopimuksen määräajaksi. Paras mahdollinen tilanne luottotietojen osalta on silloin, kun merkintöjä ei ole.

Sijoittaja voi minimoida riskiä valitsemalla luotettavan, maksukykyisen vuokralaisen. Suomen Asiakastiedon Omatieto-palvelun Vuokranantajan raportti kertoo vuokralaisen luottotietomerkinnät vanhenemisaikoineen sekä tarjoaa selkeän päätösehdotuksen, joka perustuu vuokralaisen luottotietoihin, yritysyhteyksiin sekä työsuhteen laatuun. Vastuullisesti ja oikein toimiva vuokranantaja kertoo hakijalle etukäteen luottotietojen hankkimisesta ja että tiedot hankitaan Suomen Asiakastiedon luottotietorekisteristä.

Hae varmuutta sen oikean valintaan Suomen Asiakastiedon Vuokranantajan raportin avulla osoitteesta: https://www.asiakastieto.fi/omatieto/fi

Jaana Räsänen

Liiketoiminnan kehityspäällikkö, Suomen Asiakastieto Oy

Yhteyshenkilöt

Väliaikaiskuva

Mediayhteydet

Lehdistökontakti

markkinointitiimi@asiakastieto.fi