Asiakastieto Media

Yli 41 000 suomalaisella yrityksellä on maksuhäiriöitä. Selvitä yritysriskit kännykälläsi

Artikkeli25.08.2023

Yli 41 000 suomalaisella yrityksellä on maksuhäiriöitä. Selvitä yritysriskit kännykälläsi

Kun lähetät yritykselle laskun, haluat varmasti, että se maksetaan ja mieluiten ajoissa. Yrityshaku-mobiilisovelluksella selvität yrityksen mahdolliset maksuhäiriöt, taloustilanteen sekä vastuuhenkilöt. Lisäksi näet, jos vastuuhenkilöillä on yrityskytköksiä riskialttiisiin yrityksiin. Koska palvelu toimii kännykässä, selvität riskit hetkessä ja helposti.

Mobiili Yrityshaku maksaa ainoastaan 249 €/vuosi, joten se on erittäin edullinen tapa selvittää nykyisten ja tulevien asiakkaiden riskit ajoissa. Kokosimme kolme vinkkiä, joilla hallitset riskiä helposti ja edullisesti. Nämä tiedot saat haettua helposti joko Mobiili Yrityshaulla tai raportteina Asiakastiedon Yritykset-palvelusta:

Selvitä perustiedot

•    Katso yhteystiedot, yrityksen ikä ja koko (henkilöstö, liikevaihto)
•    Tutki yritystoiminnan kannattavuuden ja vakavaraisuuden tunnusluvut sekä näiden tietojen muutossuuntaa edelliseen tilikauteen verrattuna. 
•    Huomioi perustamisvuosi, koska tuoreeseen yritystoimintaan liittyy korkeampi riski.

Tarkista Riskiarvio

•    Tutustu mahdollisiin maksuhäiriöihin (kpl, päivämäärä ja yhteissumma) sekä maksutapaan. 
•    Jos tiedot ovat punaisella, liittyy luotollisten sopimuksen tekemiseen (esim. laskulla myynti) suuri riski

Tutustu vastuuhenkilöihin

•    Jos vastuuhenkilöillä on kytköksiä riskialttiisiin yrityksiin, kannattaa asia ottaa vakavasti ja harkita jopa kaupasta kieltäytymistä. 
•    Kun yritys on hiljattain perustettu, kannattaa selvittää, millaisissa muissa yrityksissä vastuuhenkilöt ovat olleet mukana tai ovat edelleen. Tämä antaa hyvän kokonaiskuvan yrityksestä ja siitä riskistä, joka sopimuksen tekemiseen liittyy.

Yli 41 000 suomalaisella yrityksellä on maksuhäiriöitä

Suomalaisista yrityksistä yli 41 000 on vähintään yksi maksuhäiriö. Yksittäinen ja hoidettu maksuhäiriö ei välttämättä ole este sopimukselle, mutta yrityksen taloudelliseen tilanteeseen kannattaa aina kiinnittää huomiota, jotta vältät turhia riskejä. Asiakastieto Yrityshaku -sovellus on erittäin hyvä tapa selvittää nopeasti yrityksen taloudellinen tilanne. 

Tutustu ja osta Asiakastiedon Yrityshaku-mobiilisovellus täältä. 

Liitteet

Yhteyshenkilöt

Väliaikaiskuva

Emmi Paajanen

Lehdistökontakti

PR & Content Specialist

emmi.paajanen@asiakastieto.fi

+358451238804