Tietosuojatiedote rekisteröidyille, jotka käyttävät Asiakastiedon palveluita edustamansa asiakasyrityksen puolesta

Tämä tietosuojatiedote koskee rekisteröityjä, jotka työtehtävissään käyttävät Suomen Asiakastieto Oy:n (Asiakastieto) palveluita tai jotka on merkitty vastaamaan työnantajansa ESG-asioista edustamansa asiakasyrityksen puolesta.

1.    Rekisterinpitäjä: Suomen Asiakastieto Oy, Hermannin rantatie 6, PL 16, 00580 Helsinki,
www.asiakastieto.fiwww.omatieto.fi  ja  www.proff.fi
Suomen Asiakastieto Oy on osa Enento Groupia, Hermannin rantatie 6, PL 16, 00580 Helsinki,
www.enento.com

2.    Käsiteltävät henkilötiedot

 • Nimesi
 • Sähköpostiosoitteesi ja yrityksen postiosoite
 • Puhelinnumerosi
 • Tieto asemastasi ja työtehtävistäsi asiakasyrityksessä
   

3.    Henkilötietojen käsittelytarkoitukset 

 • Asiakastieto käsittelee henkilötietoja hallinnoidakseen palveluiden käyttöoikeuksia sekä palveluiden käyttöä tai todetakseen henkilön vastaavan yrityksessä ESG-toiminnoista.
 • Asiakastieto käsittelee henkilötietoja myös markkinoidakseen Asiakastiedon palveluita sekä asiakasviestintää varten.


4.    Henkilötietojen käsittelyperuste
Käsittelemme henkilötietojasi GDPR 6.1 f kohdan perusteella, Asiakastiedon oikeutetun edun nojalla.

5.    Erityiset henkilötietoryhmät ja rikostuomioihin ja rikkomuksiin liittyvien henkilötietojen käsittely 
Emme käsittele erityisiä henkilötietoryhmiä emmekä rikostuomioihin ja rikkomuksiin liittyviä henkilötietoja.

6.    Henkilötietojesi kerääminen
Keräämme henkilötietoja sinulta kun olet meihin yhteydessä. Lisäksi saamme seuraavia sinua koskevia henkilötietoja työnantajaltasi: Nimesi, yhteystietosi sekä asemasi ja työtehtäväsi.

7.    Kolmannet tahot, joille luovutamme henkilötietojasi EU/EEA alueen sisällä
Henkilötietojasi voidaan luovuttaa käyttämillemme palveluntarjoajille käsiteltäväksi näiden kanssa tehtyjen sopimusten perusteella.

8.    Kolmannet tahot, joille luovutamme henkilötietojasi EU/EEA alueen ulkopuolelle
Henkilötietojasi voidaan joissain tilanteissa luovuttaa EU/EEA alueen ulkopuolelle esimerkiksi käyttämillemme palveluntarjoajille. Näissä tilanteissa varmistamme, että henkilötietosi suojataan riittävällä tavalla. Käytämme sopimuksissamme tarvittaessa vakiosopimuslausekkeita ja muita välineitä henkilötietojen suojaamiseksi.

9.    Profilointi ja automaattinen päätöksenteko (sis. merkitykselliset tiedot käsittelyyn liittyvästä logiikasta)
Asiakastieto ei käsittele henkilötietojasi automaattista päätöksentekoa tai profilointia varten.

10.    Henkilötietojen säilytysajat
Henkilötietosi poistetaan saatuamme tiedon, että et enää käytä Asiakastiedon palveluita edustamasi yrityksen puolesta. Edustamasi yhtiön ja Asiakastiedon välisen sopimuksen päättyessä joitain henkilötietojasi voidaan säilyttää tämän jälkeen lainsäädännön vaatimusten mukaisesti.

11.    Rekisteröidyn oikeudet
Sinulla rekisteröitynä, jonka henkilötietoja Asiakastieto käsittelee, on erilaisia oikeuksia Asiakastietoa kohtaan rekisterinpitäjänä. Alta löydät tietoa siitä, miten voit käyttää näitä oikeuksiasi. Käsittelemme pyyntösi ja vastaamme sinulle ilman aiheetonta viivytystä ja viimeistään kuukauden kuluttua siitä, kun olemme vastaanottaneet pyyntösi. 

 • Oikeus saada tietoja henkilötietojesi käsittelystä 
  • Sinulle ilmoitetaan tietojen käsittelystä antamalla sähköpostitse tai puhelimitse ilmoitus rekisteröinnistä ja tässä yhteydessä annetaan vaadittavat tiedot käsittelystä tai linkki vaadittaviin tietoihin.
  • Mikäli kanssasi käyty puhelinkeskustelu nauhoitetaan, tästä ilmoitetaan sinulle puhelun alkaessa.
 • Oikeus saada tutustua henkilötietoihisi
  • Jos haluat tietää mitä henkilötietojasi käsittelemme, voit lähettää pyyntösi sähköpostilla omatieto@asiakastieto.fi. Käytössäsi on myös suojattu sähköpostiyhteys  https://mail.asiakastieto.fi/. Jos haluat rajata pyyntösi koskemaan vain joitain henkilötietojasi, pyydämme tarkentamaan pyyntöäsi viestissäsi. 
 • Oikeus oikaista tietoja
 • Oikeus poistaa tiedot ja tulla unohdetuksi
  • Jos haluat meidän poistavan sinua koskevia henkilötietoja, voit lähettää pyyntösi sähköpostilla omatieto@asiakastieto.fi. Käytössäsi on myös suojattu sähköpostiyhteys  https://mail.asiakastieto.fi/.
  • Poistamme henkilötietosi pyyntösi perusteella, etkä tämän jälkeen voi enää käyttää palveluitamme edustamasi yrityksen puolesta tai vastata ESG-asioista tämän yrityksen puolesta.
 • Oikeus rajoittaa henkilötietojen käsittelyä
 • Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen
  • Sinulla ei ole oikeutta saada tietojasi siirretyksi järjestelmästä toiseen, koska Asiakastieto ei käsittele henkilötietojasi suostumuksen tai kanssasi tehdyn sopimuksen perusteella.    
 • Oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä
  • Jos haluat vastustaa henkilötietojesi käsittelyä henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella, voit lähettää pyyntösi sähköpostilla omatieto@asiakastieto.fi. Käytössäsi on myös suojattu sähköpostiyhteys https://mail.asiakastieto.fi/
  • Mikäli haluat vastustaa henkilötietojesi käsittelyä markkinointitarkoituksiin, lopetamme henkilötietojesi käsittelyn tähän tarkoitukseen pyyntösi perusteella. 


12.    Muutokset tietosuojatiedotteeseen
Tätä tietosuojatiedotetta voidaan tarvittaessa muuttaa ja päivitetty dokumentti julkaistaan tällä sivulla. 

13.    Yhteystiedot sekä mahdollisuus tehdä valitus viranomaiselle
Jos sinulla on kysymyksiä liittyen henkilötietojesi käsittelyyn Asiakastiedolla, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme osoitteessa omatieto@asiakastieto.fi. Käytössäsi on myös suojattu sähköpostiyhteys https://mail.asiakastieto.fi/.

Asiakastieto on nimennyt tietosuojavastaavan. Voit ottaa yhteyttä tietosuojavastaavaamme lähettämällä sähköpostia dpo(a)enento.com.

Jos olet tyytymätön henkilötietojesi käsittelyyn Asiakastiedolla, sinulla on oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle (Lintulahdenkuja 4, 00530 Helsinki, tietosuoja(a)om.fi). 

 

Tietosuojatiedote on päivitetty 8/2023.