Asiakastieto Media

Älä anna Black Fridayn aiheuttaa itsellesi mustaa joulua

Blogi23.11.2018

Älä anna Black Fridayn aiheuttaa itsellesi mustaa joulua

Vuosi lähenee loppuaan ja kauppojen tarjoukset kiihtyvät kiihtymistään. Isosta Ameriikasta meillekin on rantautunut nyt entistä voimakkaammin Black Friday -ostopäivä, jonka aikana kaupat ottavat tyhjät pois ennen lopullista joulusesonkia.

Isoissa alennuksissa on aina hyviä ja huonoja puolia. Toisaalta voit ostaa halvemmalla niitä tavaroita, joita tarvitset itsellesi tai joulupukin konttiin. Toisaalta taas suuret alennukset saattavat helposti sokaista ostamaan tavaroita, johon sinulla ei ole oikeasti varaa tai sellaista, jonka säilyttämiseen hankit seuraavaksi kaapin tai vuokravaraston. Oli sitten musta perjantai tai kirkas keskiviikko, on alelappujen loisteessa hyvä muistaa muutama perusvinkki, jonka avulla voit välttää pahimmat sudenkuopat tarjoushuumassa.

  • Osta vain sellaista, johon sinulla on oikeasti varaa ja jota oikeasti tarvitset. Hyödynnä palautusoikeutta tarvittaessa.

  • Jos ostat luotolla tai osamaksulla, varaudu laskun saapumiseen ja maksuun. Muista huomioida koron vaikutus lopulliseen hintaan.

  • Vertaile hintoja. Googlaamalla tuotteen saat nopeasti selville, onko kyse oikeasti hyvästä alennuksesta vai vaan isolla prosenttilapulla kikkailusta.

  • Jos mopo lähti kuitenkin käsistä, älä heitä kiveä kaivoon. Laskut kannattaa avata ja laskuttajaan kannattaa ottaa heti yhteyttä, jos tilanne näyttää taloutesi kannalta huonolta. Vastuulliset yritykset ja perintätoimistot pyrkivät sopimaan uusita maksuaikatauluista kuluttajan kanssa. 

  • Jos talous on ollut jo pidempään huonossa kunnossa, kannattaa ottaa yhteyttä esimerkiksi kuntien velkaneuvontaan. Monen elämä on saanut uuden paremman suunnan nopeasti avun pyytämisen jälkeen. 

Jos olet viettänyt unettomia öitä ennen tulevaa perjantaita ja pelkäät, että tulet kaikista varoituksista huolimatta sortumaan, aseta itsellesi Oma luottokielto -turvamerkintä. Se estää tehokkaasti laskulla tai luotolla ostamisen ja on voimassa kaksi vuotta, ellet itse poista sitä. Se auttaa monessa tilanteessa pahimman ostohimon yli ja turvaa myös henkilötietovarkauksilta, johon se on alun perin myös suunniteltu.

TarkkaFyrkka-terveisin
Heikki Ruponen

Lue miten voit turvata tietojasi identiteettivarkaita vastaan

Liitteet

Yhteyshenkilöt

Väliaikaiskuva

Emmi Paajanen

Lehdistökontakti

PR & Content Specialist

emmi.paajanen@asiakastieto.fi

+358451238804