Asiakastieto Media

Datakatsaus: Huhtikuun loppuun mennessä -10 % aloitettuja konkursseja

Tiedote03.05.2021

Datakatsaus: Huhtikuun loppuun mennessä -10 % aloitettuja konkursseja

Huhtikuun loppuun mennessä Suomessa on haettu konkurssiin 886 yritystä eli 10 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna. Asiakastiedon Datakatsauksen mukaan yhdeksällä viikolla seitsemästätoista konkurssiin haettujen yritysten määrä on tänä vuonna ollut viimevuotista korkeampi. Huhtikuun lopussa kasvuviikkoja oli kaksi peräkkäin. Toukokuu näyttää, saako suuntaus jatkoa.

Konkurssiin on toistaiseksi asetettu tänä vuonna 632 yritystä eli peräti 20 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna.

Kaikissa Pohjoismaissa sama suunta

Suomen konkurssikehitys on samassa linjassa muiden Pohjoismaiden kanssa. Enento Groupin ja Experianin kokoaman tilaston mukaan Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa konkurssien määrä on nyt suunnilleen samalla tasolla tai hieman alempana kuin ennen koronapandemiaa.

”Konkurssien määrä kertoo, että ensimmäisellä vuosineljänneksellä kehitys on ollut suotuisaa lähes kaikilla suurimmilla toimialoilla niin Suomessa kuin Ruotsissakin. Riskit ovat tietenkin kasvaneet, mutta vielä ne eivät näy konkursseina. Koronaan liittyvien rajoitusten purkaminen nopeuttaa kasvua, mutta yksittäisillä toimialoilla, kuten hotelli- ja ravitsemisalalla sekä vähittäiskaupassa konkursseja todennäköisesti tullaan näkemään”, pohtii Enento Groupin toimitusjohtaja Jukka Ruuska.

”Toisaalta joillakin perinteisillä korkean riskin toimialoilla, kuten rakentamisessa, tilanne on nyt yllättävänkin hyvä. Suomessa ja Ruotsissa erityisesti remontteihin erikoistuneet yritykset menestyvät nyt varsin hyvin, koska ihmiset ovat valmiita käyttämään rahaa kotiensa kunnostamiseen”, Ruuska jatkaa.

Lue Enento Groupin ja Experianin tiedote.

Lisätietoa: Mediakontakti Ville Kauppi, ville.kauppi@asiakastieto.fi, 010 270 7504

Liitteet

Yhteyshenkilöt

Väliaikaiskuva

Mediayhteydet

Lehdistökontakti

markkinointitiimi@asiakastieto.fi