Asiakastieto Media

DATAKATSAUS: Tammikuussa konkurssiin asetettiin vain 106 yritystä

Tiedote01.02.2021

DATAKATSAUS: Tammikuussa konkurssiin asetettiin vain 106 yritystä

Tammikuussa konkurssiin asetettiin 106 yritystä eli 35 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna. Asiakastiedon Datakatsauksen mukaan määrä oli myös selvästi pienempi kuin vuosina 2018 ja 2019.

Tilapäinen, konkurssiin hakemista vaikeuttanut lakimuutos päättyi tammikuun lopussa. Asiakastieto seuraa tarkasti, lähteekö konkurssien määrä nousuun helmikuussa. 28 000 yrityksen korona-ajan tilinpäätöksiin perustuneen tutkimuksensa pohjalta Enento Group (jonka osa Asiakastieto on) ennakoi, ettei suurta konkurssiaaltoa kuitenkaan olisi tulossa. LUE LISÄÄ

”Monilla toimialoilla, kuten ravitsemistoiminnassa, majoituksessa ja koulutuksessa liikevaihto on laskenut ja liikevoitto suorastaan romahtanut. Samalla kuitenkin huomasimme omavaraisuusasteen hiukan vahvistuneen. Asiakasyritysten taloudellista tilannetta kannattaa tietysti seurata tarkasti, koska toimialojen sisälläkin vaihtelu on suurta”, huomioi Enento Groupin toimitusjohtaja Jukka Ruuska.

Tratan käyttämistä perintäkeinona on tilapäisellä lailla rajoitettu. Tämä näkyy selvästi tammikuun trattaprotestien määrässä. Mm. toiminimiin, avoimiin yhtiöihin ja kommandiittiyhtiöihin sekä pieniin tai uusiin osakeyhtiöihin kohdistuvia saatavia ei voi periä trattaamalla. Datakatsauksen mukaan tammikuussa protestoitiin 2 300 trattaa eli vain noin kolmannes verrattuna 2020 tammikuuhun.

Lisätietoa:
Toimitusjohtaja Jukka Ruuska, puh. 050 1732, jukka.ruuska@asiakastieto.fi
Mediakontakti Ville Kauppi, puh. 010 270 7504, ville.kauppi@asiakastieto.fi

Liitteet

Yhteyshenkilöt

Väliaikaiskuva

Mediayhteydet

Lehdistökontakti

markkinointitiimi@asiakastieto.fi