Asiakastieto Media

Suomessa konkurssitilanne paljon valoisampi kuin muissa Pohjoismaissa

Tiedote30.01.2018

Suomessa konkurssitilanne paljon valoisampi kuin muissa Pohjoismaissa

Pohjoismaissa konkurssikehitys poikkesi viime vuonna selvästi toisistaan. Suomessa ja Tanskassa konkurssiin asetettiin vähemmän yrityksiä kuin edellisvuonna, kun taas Ruotsissa ja Norjassa niiden määrä kasvoi. Tiedot perustuvat Suomen Asiakastieto Oy:n ja Nordic Credit Alliancen (NCA) tilastoihin.

Suomessa kehitys oli selvästi rohkaisevinta, sillä konkurssiin asetettiin alle 1600 yritystä eli peräti 13 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna. Tanskassa konkurssien määrä väheni 7,5 prosentilla, mutta Ruotsissa konkurssien määrä kasvoi kolmella ja Norjassa 1,5 prosentilla.

”Vuodesta 2016 vahvistunut kuluttajien talousluottamus ja sitä kautta yksityisen kulutuksen kasvu varmasti osaltaan tukee erityisesti kauppaa sekä hotelli- ja ravintola-alaa.  Näillä toimialoilla konkurssien määrä onkin selvästi pienentynyt. Se että, kuluttajien odotukset sekä omasta että Suomen taloudesta ja työllisyydestä ovat valoisat, ennakoi suotuisan kehityksen jatkumista suomalaisille yrityksille myös jatkossa”, kertoo varatoimitusjohtaja Heikki Koivula Suomen Asiakastieto Oy:stä.

Maa

Rakentaminen

Kauppa

Hotelli/ravintola-ala

Ruotsi

10%

5%

19%

Norja

2%

1%

-10%

Suomi

-4%

-12%

-12%

Tanska

-12%

-3%

-6%

Nordic Credit Alliance

Nordic Credit Alliance (NCA) on johtavien pohjoismaisten tietopalveluyhtiöiden yhteenliittymä, johon kuuluvat Asiakastieto, UC (Ruotsi) ja Experian (Tanska, Norja). NCA tarjoaa tietoa yhteensä yli kolmesta miljoonasta pohjoismaisesta yrityksestä ja 14 miljoonasta yksityishenkilöstä.

 

Lisätietoa:

Varatoimitusjohtaja Heikki Koivula, Suomen Asiakastieto Oy: puh. 0102707003, heikki.koivula@asiakastieto.fi

Liitteet

Yhteyshenkilöt

Väliaikaiskuva

Mediayhteydet

Lehdistökontakti

markkinointitiimi@asiakastieto.fi