Raportoi yrityksesi vastuullisuudesta

- helposti ja turvallisesti

ESG-palvelu on uusi helppokäyttöinen ja maksuton verkkopalvelu, jonka avulla voit raportoida yrityksesi ESG-tiedot turvallisesti. Vastuullisena yrityksenä erotut positiivisesti alan muista toimijoista.

ESG-tietoja käytetään asiakkaisiin ja kumppaneihin liittyvien vastuullisuusriskien arvioitiin ja tunnistamiseen. ESG-palvelu edistää läpinäkyvää yritystoimintaa ja parantaa vastuullisesti toimivien yritysten kilpailukykyä. ESG-tietoja käyttävät mm. pankit, rahoittajat ja vakuutusyhtiöt. Raportoimalla tiedot autat yritystäsi erottautumaan positiivisesti kilpailijoistasi, menestymään tarjouskilpailuissa sekä saamaan rahoitusta ja vakuutuksia paremmilla ehdoilla tulevaisuudessa. ESG-tiedot tulevat näkymään Asiakastiedon Vastuullisuusraportilla, joka tarjoaa luotettavaa ja puolueetonta tietoa yritysten vastuullisuudesta kaikista suomalaisista yrityksistä.

Luo tunnukset ESG-palveluun

 

Erotu kilpailijoistasi

Antamalla ESG-tiedot autat yritystäsi erottumaan kilpailijoista ja saamaan jatkossa paremmat ehdot rahoitukseen ja vakuutuksiin.

Helppoa ja turvallista

ESG-tietojen antaminen vie ainoastaan noin 15 minuuttia. Voit tarvittaessa palata täydentämään vastauksia. Asiakastieto vastaa palvelun turvallisuudesta.

Maksuton palvelu

ESG-tietojen raportoiminen on yrityksille maksutonta. Lisäksi saat palvelusta raportin yrityksesi tiedoista.

Usein kysytyt kysymykset

ESG lyhenne tulee englannin kielestä ja se tarkoittaa yrityksen ympäristövastuuta, sosiaalista vastuuta ja hyvää hallintotapaa (E=Environmental responsibility, S=Social responsibility, G=Corporate Governance).

EU-taksonomia, eli EU:n kestävän rahoituksen luokittelujärjestelmä, listaa ympäristön kannalta kestäviä taloudellisia toimia. Asetuksen tavoitteena on ohjata rahoitusta kestäviin investointeihin ja antaa yhtenäiset ohjeet siitä, mitä kestävyys tarkoittaa eri toimialoilla. ESG-palvelu auttaa ymmärtämään miten yritysten raportointivelvollisuus tulee laajenemaan taloudellisten tietojen lisäksi myös siihen mitä yritys tekee ympäristövastuuseen liittyen. Tämä raportointivelvollisuus koskee jo nyt kaikkia pörssilistattuja yrityksiä ja 1.1.2022 alkaen raportointivelvollisuus tulee koskemaan myös listaamattomia isoja yrityksiä. Lue lisää taksonomiasta

Asiakastiedon ESG-palvelu on helppokäyttöinen verkkopalvelu, jonka avulla voit raportoida yrityksesi ESG-tiedot turvallisesti.

ESG-tietojen avulla voidaan arvioida asiakkaisiin ja kumppaneihin littyviä vastuullisuusriskejä. Tietoja käytetään myös pankkien omissa luottoprosesseissa. Kyselyyn vastaaminen auttaa yritystäsi erottautumaan positiivisesti muista toimijoista saman toimialan sisällä ja auttaa saamaan rahoitusta paremmilla ehdoilla tulevaisuudessa. Tiedot tulevat näkymään Asiakastiedon Vastuullisuusraportilla, joka sisältää yrityksesi ympäristövastuuseen, sosiaaliseen vastuuseen ja hallintotapaan liittyviä tietoja.

ESG-kyselyyn vastaaminen vie ainoastaan noin 15 minuuttia ja luomalla tilin ja tallentamalla tiedot voit milloin tahansa palata kyselyyn uudelleen.

Uusi asiakas - tämä vaihtoehto on tarkoitettu käyttäjille, joilla ei vielä ole tunnusta asiakastieto.fi sopimusasiakkaan palveluun. Voit luoda uuden tunnuksen tämän vaihtoehdon kautta tai kirjautua sisälle aiemmin luodulla tunnuksella.

Asiakas - voit kirjautua olemassa olevalla Asiakastiedon sopimusasiakkaan tunnuksellasi palveluun. 

Vahvistaja - voit vahvistaa yritykseesi liitettyjen kyselyiden vastauksia tämän vaihtoehdon kautta, jos sinulla on yrityksessä nimenkirjoitusoikeus. 

Asiakastiedon tulee varmistaa, että henkilöllä, joka vahvistaa kyselyiden vastaukset, on yrityksessä nimenkirjoitusoikeus.

Tätä varten tarvitsemme henkilöltä vahvan tunnistautumisen palveluun.

Kyselyyn vastaaminen auttaa yritystäsi erottautumaan positiivisesti muista toimijoista saman toimialan sisällä ja auttaa saamaan rahoitusta paremmilla ehdoilla tulevaisuudessa. 

Tiedot tulevat näkymään Asiakastiedon Vastuullisuusraportilla, joka sisältää yrityksesi ympäristövastuuseen, sosiaaliseen vastuuseen ja hallintotapaan liittyviä tietoja.

Mikä EU-taksonomia? Näin se vaikuttaa rahoittajiin ja muihin yrityksiin

Uutinen 14.01.2022

EU-taksonomian tavoitteena on antaa rahoittajille tietoa vastuullisista sijoituskohteista ja tarjota yhtenäinen ohje kestävyydestä.

Asiakastiedon vastuullisuustutkimus: 36 000 yrityksen ESG-tiedoissa on huomautettavaa

Uutinen 21.04.2022

Suomalaisten yritysten toiminta on pääosin vastuullista, sillä vain noin 5 prosentilla eli 36 000 yrityksellä on ESG-tiedoissaan jotain...

Vastuullisuuden ja ESG-raportoinnin vaatimukset koskevat pian kaikkia yrityksiä

Artikkeli 28.03.2022

Yritykset pystyvät osoittamaan oman vastuullisuutensa ja vaatimaan sitä myös koko omalta verkostoltaan, kun jokaisesta yrityksestä on saatavilla...