Asiakastieto Media

25 vuotta yrittäjänä: Asiakastiedon Mobile Yrityshaku on luottoapu arjessa

21.12.2023

25 vuotta yrittäjänä: Asiakastiedon Mobile Yrityshaku on luottoapu arjessa

Päätökset ja sopimukset eri tahojen kanssa ovat yrittäjille arkipäivää, mutta monesti päätöksenteon taustalla olevat tiedot ovat kuitenkin vajavaisia. Tämän haasteen huomasi aikanaan myös Jani Ursin, joka löysi lopulta kaipaamansa tietoa Asiakastieto Mobile Yrityshaku -sovelluksesta.

Yrittäjänä 25 vuotta toiminut ja tämänhetkinen Varkauden Yrittäjien puheenjohtaja Ursin kertoo käyttäneensä Mobile Yrityshakusovellusta jo pitkään ja kokeneensa sen hyödylliseksi vuosien varrella. Lue alta miksi Ursin käyttää sovellusta päivittäin ja miten hän hyödyntää sovellusta arjessaan.

Asiakastiedon Mobile Yrityshaku -sovellus on kiinteähintainen palvelu, jonka avulla saat haettua yritysten tietoja omiin tarpeisiisi.

Lue myös: Mistä näkee yritysten maksuhäiriöt ja miksi ne kannattaa tarkistaa ennen sopimuksen tekemistä?

Mobile Yrityshaku-sovellus on päivittäisessä käytössä

Useammassa yrityksessä ja luottamustehtävässä toimiva Ursin kertoo käyttäneensä Asiakastiedon palveluita koko yrittäjähistoriansa ajan hakien joko yksittäisiä raportteja tai omien yritystensä arvonmääritystietoja. Myös Omatiedon palvelut ovat tulleet hänelle tutuiksi.

– Viime vuosina käytössäni on ollut pääasiassa Asiakastieto Mobile Yrityshaku -sovellus, jota käytän lähes päivittäin, Ursin kertoo.

– Ehkä hieman poikkeavastikin, pääpaino omassa käytössä ei ole koskaan ollut uuden asiakkaan luottotietojen tarkistus, vaikka toki sekin on tärkeää. Tutkin taustatietoja laajasti saadakseni kattavan kuvan yrityksestä, hän kuvailee.

Ursin kertoo käyttävänsä sovellusta tarkistaakseen niin asiakkaiden, kilpailijoiden, tavarantoimittajien kuin muidenkin yhteistyökumppaneidensa tietoja.

– Katselen kaikkia saatavilla olevia tietoja liikevaihdosta ja tuloksesta hallituksen jäseniin ja jatkaen heidän muihin yritysyhteyksiin, Ursin tarkentaa.

Konkurssiyhtiön hallituksessa toimiminen herätti kiinnostuksen yritystietojen aktiiviseen seurantaan

Ursinin kiinnostuksen taustalla yritystietojen tarkastamiseksi on omakohtainen kokemus yrityksen konkurssista.

– Olen ollut yhden konkurssin tehneen yhtiön hallituksessa, ja sitä merkintää kannan mukanani vielä ainakin vuoden. Luottotiedoista on saattanut siksi muodostua itselleni jonkin sortin ”pakkomielle”, Ursin naurahtaa ja kertoo tarkistavansa säännöllisesti myös omien yhtiöidensä tietoja.

Yritystaipaleelle mahtuneet kokemukset ovat opettaneet Ursinille riskienhallinnan merkityksen ja tehneet hänet tietoiseksi siitä, kuinka tärkeää on tarkistaa yritysten taustat huolellisesti.

Pitkän kokemuksensa kautta hän on oppinut havaitsemaan yhtäläisyyksiä luottotietomerkinnöissä ja ymmärtää, että yllättäviä taloushaasteita voi tulla mille tahansa yritykselle.

– On ymmärrettävää, että yrityksillekin sattuu vahinkoja ja huonoja hetkiä. Uusi voimassa oleva luottotietolaki auttaa tässä: kun mahdolliset maksuhäiriöt on hoidettu, saa merkinnätkin hyvin nopeasti pois, Ursin kertoo havaintojensa perusteella.

Vinkit sovelluksen käyttöön arjessa

Kiinteähintainen Mobile Yrityshaku -sovellus on osoittautunut Ursinille hyödylliseksi apuvälineeksi arjessa. Hän kehottaa muitakin yrittäjiä hyödyntämään palvelusta saatavia tietoja ennen sopimusten tekoa.

Tarkista ainakin näiden tahojen tiedot ennen sopimuksen tekoa:

- asiakkaat
- kilpailijat
- tavarantoimittajat
- yhteistyökumppanit.

Myös omien yhtiöiden tietoja on hyvä seurata säännöllisesti.

Suhtaudu sopimuksen tekemiseen varauksella, jos huomaat yritystiedoissa näitä merkintöjä:

- maksuhäiriöt
- maksuviiveet
- merkinnät yrityksen vastuullisuudesta (työsuojelurikkomus, ympäristörikos). Yrityksen ESG-tarkastusraportti saatavilla erikseen verkkokaupasta.

Mobile Yrityshaku -sovelluksen avulla saat helposti ajantasaisen tiedon yrityksen taloustilanteesta. Tietojen perusteella osaat neuvotella sopimuksen ehdot molempien osapuolien näkökulmasta kannattavaksi.

”Suosittelen Asiakastiedon Mobile Yrityshaku -sovellusta kaikille yrittäjille”

Ursin suosittelee Mobile Yrityshaku -sovelluksen käyttöä kaikille yrittäjille. Sovelluksen käyttö ei ainoastaan laajenna ymmärrystä markkinoista, vaan myös auttaa tekemään perusteltuja päätöksiä – olipa kyseessä sitten uuden tavarantoimittajan valinta tai asiakassuhteen solmiminen.

Ursinin mukaan myös kuka tahansa kuluttaja hyötyisi yritystietojen tarkistamisesta.

– Vastuullisuus on nykyisin ihmisillä mielessä niin ruokaostoksilla kuin muitakin päätöksiä ja hankintoja tehdessä. Yritysten luottotietojen vilkaisu ei olisi enää kovin erikoista yhtenä kriteerinä valitessaan palveluntarjoajaa, Ursin täsmentää.

– Suosittelen yritystietojen tarkastamista kaikille muillekin kuin yrittäjille, hän summaa.

Siinä missä kuluttaja voi hyötyä yksittäisistä raporteista, yrittäjille Mobile Yrityshaku -sovellus on käytännöllinen ja kustannustehokas vaihtoehto arjen työkaluksi.

Tilaa Mobile Yrityshaku käyttöösi!

Yrityshakusovellus on kiinteähintainen palvelu, jonka avulla saat haettua vuoden aikana eri yritysten tietoja yrityksesi tarpeisiin. Palvelusta näet muun muassa yrityksen luottotiedot, riskiarvion, vastuuhenkilöt sekä vastuuhenkilöiden muut yrityssidokset, prokuristit sekä osoitteet ja puhelinnumerot. Sovelluksen selkeiden tietojen avulla voit tehdä nopeita ja turvallisia päätöksiä!

- Tarkista yrityksen riskiarvio ja maksuhäiriöt ennen kaupantekoa.
- Tarkasta talousluvut, y-tunnus ja yhteystiedot helposti missä vain.
- Selvitä yrityksen vastuuhenkilöt ja heidän muut yrityskytköksensä.
- Hae yrityksiä nimellä, y-tunnuksella tai päättäjän nimellä.

Lue lisää ja tilaa Yrityshakusovellus käyttöösi täältä

Yhteyshenkilöt

Väliaikaiskuva

Emmi Paajanen

Lehdistökontakti

PR & Content Specialist

emmi.paajanen@asiakastieto.fi

+358451238804