Asiakastieto Media

Asuntokauppapalvelu avautuu 30.3.

Tiedote17.03.2020

Asuntokauppapalvelu avautuu 30.3.

Asiakastieto avaa digitaalisen asuntokaupan mahdollistavan Asuntokauppapalvelun kaikkien kiinteistönvälittäjien ja pankkien saataville 30.3.2020. Ensimmäiset REMAXin ja Nordean pilottikaupat helsinkiläiskaksiosta tehtiin jo joulukuussa 2019 ja sen jälkeen palvelua on käyttäjäkokemusten perusteella vielä hiottu.

”Yhteistyössä tätä tehdään. Pankkien ja kiinteistönvälittäjien lisäksi olemme saaneet kehitystyöhön hyvää tukea Ruotsin-tiimiltämme, jolla on runsaasti kokemusta samantyyppisen palvelun rakentamisesta ja lanseeraamisesta. Ruotsissahan palvelumme saavutti noin 90 prosentin käyttöasteen runsaassa vuodessa. Suomessa palvelu tulee olemaan vielä tehokkaampi, koska täällä mukana on alusta pitäen mahdollisuus myös sähköiseen allekirjoitukseen”, kertoo liiketoimintajohtaja Heikki Ylipekkala Asiakastiedosta.

Asuntokauppapalvelu mahdollistaa asuntokaupan tekemisen missä ja milloin tahansa. Tämä tuo mukanaan tehokkuutta ja kustannushyötyjä kaupan kaikille osapuolille. Esimerkiksi kiinteistönvälittäjälle se on maksuton lisäosa Asiakastiedon palveluun, josta löytyvät helposti myös muut asuntokaupassa olennaiset tiedot, kuten karttapalvelut, asemakaavatiedot ja lentomelualueet.

”Tätä voin kyllä suositella! Kaupantekoon on tyypillisesti kulunut noin 45 minuuttia, josta 10 minuuttia papereiden allekirjoittamiseen. Sitten on täytynyt odotella, että pankki saa rahansiirrot tehtyä. Jatkossa on hyvä, ettei kauppoja tarvitse enää sopia pankin aukioloajan mukaan”, summaa pilottikaupat läpi vienyt REMAX Casa Alton kiinteistönvälittäjä Anton Swanljung.

Pankit maksavat palvelun käytöstä kauppakohtaisen maksun. Niille prosessin tehostuminen tuo todella merkittävät kustannussäästöt, kun kaupat yhä useammin tehdään muualla kuin pankin konttorissa, eikä pankin tarvitse resursoida henkilökuntaa tiettyyn hetkeen.

”Uudistuksen merkitys on erittäin suuri ja muutos on odotettu. Asiakkaan halutessa hän on toki edelleen tervetullut myös pankkiin tekemään asuntokaupat, mutta aikaa ei enää tarvitse paikan päällä varata yhtä paljon”, huomioi Nordean asuntolainapalveluiden kehittämisestä vastaava Markus Joas.

Lue lisää Asuntokauppapalvelusta osoitteesta www.asuntokauppapalvelu.fi tai kuuntele tuore Asuntoradion jakso, jossa Heikki Ylipekkala ja Laura Vanninen kertovat Asuntokauppapalvelun kehittämisestä.

Liitteet

Yhteyshenkilöt

Väliaikaiskuva

Mediayhteydet

Lehdistökontakti

markkinointitiimi@asiakastieto.fi