Asiakastieto Media

Kevytyrittäjäpalvelu hoitaa Umba-orkesterin talousasiat

Artikkeli08.03.2019

Kevytyrittäjäpalvelu hoitaa Umba-orkesterin talousasiat

Kevytyrittäjänä toimiminen on hyvä vaihtoehto esimerkiksi silloin, jos päätyö on muualla ja sivutyönä tarjottaville palveluille tai tuotteille on kysyntää. Orkesteritoimintaa ja luennointia harjoittava diplomi-insinööri Antti Vuorela liittyi OP Kevytyrittäjäpalveluun pari vuotta sitten. Vuorelan toiminimi on ytimekkäästi Antti Vuorela - Esitelmiä ja Musiikkia. hän työskentelee julkisella sektorilla, mutta toimii vapaa-ajallaan Umba-orkesterin johtajana. Umban talousasiat hoidetaan palvelun kautta.

Umba soittaa musiikkia laidasta laitaan vanhoista klassikoista alkaen aina uusimpiin hitteihin saakka. Vuorela myös luennoi, kouluttaa ja konsultoi yrityksiä ja julkista sektoria maailmanlaajuisesti. Aiheet käsittelevät digitalisaatiota ja digi-projektien hallintaa.

– Tärkeätä on ajaa takaa omia unelmiaan, on oltava sitkeä ja on uskallettava kokeilla. Kuuntele ihmisiä, älä välitä taustakohinasta eli siitä, mitä muut sanovat. Nämä ovat samoja ajatuksia, joita Applen perustaja Steve Jobs usein korosti, Vuorela pohtii.

– On tehtävä erilaisia juttuja eikä omaan toimistoon pidä jumittua, vaan on mentävä tapaamaan ihmisiä. Sieltä ne innovaatiot tulevat, ei niitä tarvitse itse kaikkia keksiä, vaan toisten ajatuksista voi tehdä kombinaatioita, Vuorela pohtii.

Helposti alkuun

Kevytyrittäjän uran voi aloittaa jopa ilman Y-tunnusta palkansaajan verotuksellisella statuksella laskutuspalvelun kautta, tai sellaisen palvelun kautta, jossa toimitaan Y-tunnuksella toiminimellä. Jälkimmäistä mallia edustaa OP-ryhmän 2017 perustama OP Kevytyrittäjä. 

– OP-ryhmässä nähtiin tulossa oleva koko yhteiskuntaa koskettava työn murros. Vuonna 2017 markkinoilla toimi jo muitakin kevytyrittäjäpalveluita, joissa palveluntarjoaja hoitaa laskutuksen, pidättää verot ja maksaa palkkaa palvelun käyttäjälle, kertoo OP Kevytyrittäjä-palvelun vetäjä Markus Sarja.

Verotuksellisesti palvelun käyttäjää kohdellaan palkansaajana. OP-ryhmä astui askeleen pitemmälle ja rakensi systeemin, jossa yrittäjä toimii aidosti yrittäjänä omalla Y-tunnuksellaan, ja pääsee myös hyötymään tunnuksen mukanaan tuomista veroeduista.

– Yrittäjyyden kasvun taustalla on työelämän murros, ihmiset valitsevat mieluummin itsenäisen projektityön ja useamman toimeksiantajan palvelemisen kuin tekevät vastaavaa yhden työnantajan palveluksessa, Sarja pohtii.

Kevytyrittäjä/ laskutuspalveluita:

Holvi tarjoaa yritys- ja yhdistystiliä ja sen ympärille rakennettuja liiketoiminnantyökaluja yhdessä ja samassa paikassa. Holvi on maksulaitos, jolla on Finanssivalvonnan myöntämä maksulaitoksen toimilupa. Holvi on perustettu vuonna 2011. 

UKKO.fi -palvelussa voi laskuttaa yksityishenkilönä ilman Y-tunnusta tai toiminimeä. Palvelu on perustettu vuonna 2012. Yhtiöllä on yli 50 000 aktiivista käyttäjää. Yhtiön virallinen nimi: SLP Group Oy. Palkansaajaan rinnastettavalle yrittäjälle voidaan toimeksiannon päätyttyä maksaa työttömyysetuutta.

Free-Laskutus on vuonna 2015 perustettu palvelu. Se tarjoaa palvelua työllistymiseen mutta myös työllistämiseen.
Eezy on vuonna 2008 perustettu laskutuspalvelu, jonka kautta voi toimia itsenäisesti ja yrittäjämäisesti ilman tarvetta perustaa omaa yritystä. Eesy kuuluu henkilöstöpalvelualalla toimivaan VMJ-konserniin.

Omapaja. Palvelun kautta henkilö voi myydä omia palveluitaan tai ostaa palveluita muilta kevytyrittäjiltä.
Mediakunta on Journalistiliiton perustama työosuuskunta, laskutuspalvelu ja yhteisö journalisteille ja viestinnän ammattilaisille. Jäseniä on runsaat 220. Mediakunta ei tavoittele voittoa. Palveluun voivat liittyä Journalistiliiton jäsenet.

Teksti: Matti Valli Kuva: Mikko Käkelä

Artikkeli on julkaistu kokonaisuudessaan Luottolista-lehdessä 2/2019.

 

Liitteet

Yhteyshenkilöt

Väliaikaiskuva

Emmi Paajanen

Lehdistökontakti

PR & Content Specialist

emmi.paajanen@asiakastieto.fi

+358451238804