Asiakastieto Media

Me huolehdimme tiedoistasi

Blogi25.05.2018

Me huolehdimme tiedoistasi

Tänään velvoittavana voimaan astuneen Tietosuoja-asetuksen (GDPR) yhtenä tavoitteena on tehdä turvallisesta tietojenkäsittelystä osa meidän jokaisen arkea. Jotta voimme tuntea, että tietomme ovat turvassa, meidän on aidosti ymmärrettävä, mitä tietoja meistä on kerätty ja miten niistä huolehditaan. Suomen Asiakastieto Oy:llä on yli satavuotinen kokemus vastuullisesta rekisterinpidosta. Tätä vastuullisuutta vaalimme ja siksi olemme juuri avanneet kotisivuillemme erityisen tietosuojaosion: www.asiakastieto.fi/tietosuoja. Sivuston tavoitteena on tuoda informaatio Asiakastiedon keräämästä ja käsittelemästä henkilötiedosta kaikkien kansalaisten ulottuville – kattavasti ja helposti ymmärrettävässä muodossa – aivan kuin rekisterinpitäjän velvollisuus on tietosuoja-asetuksessa kuvattu.

Olemme koonneet tietosuojasivustolle kattavasti tietoa henkilötietojen elinkaaresta, suojaamisesta, sisällöstä, käsittelystä, voimassaolosta. Kuvaamme myös henkilön oikeudet hallinnoida omia henkilötietojaan.

  • Minun oikeuteni -sivuilla on ohjeita tietosuoja-asetuksen mukaisista oikeuksista ja niiden käytöstä.
  • Tieto Turvassa -sivuilla kuvaamme henkilötietojen suojausta, turvallista välittämistä sekä tietokantojen teknisiä varmistuksia. Lisäksi tässä osiossa on kuvattu, miten tietoihin pääsyä on rajoitettu sekä miten henkilökuntamme on koulutettu huolehtimaan yksityisyyden suojasta.
  • Tiedon keruu ja käsittely -osiossa on kuvattu henkilötietojen käsittelyn tarkoitukset ja miten asetuksen vaatimukset on toteutettu eri tietoryhmissä, tietolähteissä ja henkilötietojen käsittelijöissä.
  • Tutustu Tietoon -osiossa kuvaamme henkilötiedon elinkaaren eli sen, miten tietoa kerätään ja miten se poistuu. Lisäksi osiossa on tietovarantojen sisältö- ja voimassaolokuvaukset niiden rekistereiden osalta, joissa on tallennettuna henkilötietoa.

Sivuilta löytyvällä videolla Asiakastiedon toimitusjohtaja Jukka Ruuska kertoo yksityisyyden suojasta Asiakastiedossa.

Teija Rantanen-Leppo
Tietosuojavastaava
Suomen Asiakastieto Oy

Liitteet

Yhteyshenkilöt

Väliaikaiskuva

Mediayhteydet

Lehdistökontakti

markkinointitiimi@asiakastieto.fi